Σε ακόμα 16 απολύσεις υπαλλήλων προχώρησε σήμερα ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη. Η εργασιακή επιτροπή του Οργανισμού αποφάσισε, ύστερα από συνέλευση, σαν πρώτη αντίδραση στάσεις εργασίας την Τρίτη 16 και την Τετάρτη 17 Νοέμβρη.

Ads

Επιπλέον, την Τρίτη οι εργαζόμενοι του ΔΟΛ θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ για να ζητήσουν από την Ένωση να σταθεί στο πλάι τους σε αυτήν την νέα αντιπαράθεση με την εργοδοσία και την Τετάρτη συμμετοχή στην πορεία του Πολυτεχνείου στις 2μμ στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στη συνέχεια υπήρξε ένταση μεταξύ της διοίκησης και του δημοσιογράφου Τάσου Αναστασιάδη, εκπρόσωπο των δημοσιογράφων της εφημερίδας «Το Βήμα», καθώς, σύμφωνα με τη διοίκηση δεν είχε κανένα λόγο να ενημερώσει τους εργαζόμενους της εφημερίδας «Τα Νέα» για τις απολύσεις και τη συνέλευση που είχε προγραμματιστεί.

Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες του απαγορεύτηκε η είσοδος στο χώρο των Νέων, ενώ υπήρξε και βίαιη απομάκρυνση. Απειλές φέρεται να δέχτηκε και το μέλος του ΔΣ της ΕΠΗΕΑ και εργαζόμενος στον ΔΟΛ Παναγιώτης Σκουτέρης.

Ads

Σημειώνεται ότι η συνέλευση που συγκάλεσε η εργασιακή επιτροπή του ΔΟΛ πραγματοποιήθηκε στην είσοδο του κτιρίου, καθώς η διοίκηση αρνήθηκε να παραχωρήσει αίθουσα.