Οι τεχνικοί των ιδιωτικών καναλιών απεργούν για δεύτερο 24ωρο, με την υποστήριξη της ΠΟΣΠΕΡΤ, με αποτέλεσμα από τις 6 σήμερα το πρωί και μέχρι τις 6 το πρωί του Σαββάτου οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί να μην μεταδίδουν ενημερωτικό και ζωντανό πρόγραμμα. Πυρά κατά του τηλεοπτικού σταθμού Σκάι εξαπέλυσε η Ένωση των Τεχνικών, για σπάσιμο της απεργίας.

Ads

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που έχει εκδώσει η ΕΤΙΤΑ, οι τεχνικοί διεκδικούν την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και την απόσυρση όλων των μηνύσεων και αγωγών κατά των τεχνικών που διεκδικούν τα δικαιώματά τους.

Η ανακοίνωση-καταγγελία της ΕΤΙΤΑ κατά του Σκάι αναφέρει τα παρακάτω: «Καταγγέλλουμε τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ που για μια ακόμα φορά βγαίνει στον αέρα ενώ απεργούν οι τεχνικοί της ιδιωτικής τηλεόρασης με αίτημα την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας, χρησιμοποιώντας εργαζόμενους με μπλοκάκι, όπως ειπώθηκε στον αέρα δια στόματος του κ Λυριτζή!

Η Διοίκηση του ΣΚΑΪ με το να χρησιμοποιεί εργαζόμενους «ομήρους», με μπλοκάκι ή συμβάσεις ορισμένου χρόνου δεν παραβιάζει μόνο την νομοθεσία στήνοντας με αυτούς απεργοσπαστικό μηχανισμό αλλά καταστρατηγεί και την Συλλογική Σύμβαση Εργασίας την οποία έχει προσυπογράψει μαζί με τους υπόλοιπους πανελλαδικούς ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς.

Ads

Θυμίζουμε στην Διοίκηση του ΣΚΑΪ και στον κ. Λυριτζή, που τώρα τελευταία αποφάσισε να ασχοληθεί με τα δικαιώματα των εργαζομένων, ότι ο σταθμός απέλυσε όλους τους τεχνικούς που αντιστάθηκαν και έλαβαν μέρος σε απεργιακές κινητοποιήσεις.

Ενημερώνουμε τον πανεπιστημιακό κύριο Στέλιο Ράμφο, ο οποίος στην εκπομπή «Τώρα» της κ. Τσαπανίδου, μίλησε για την ανάγκη ο λαός και οι εργαζόμενοι να αντισταθούν, ότι είχε απέναντί του, πίσω από τις κάμερες, ανθρώπους που η εργοδοσία εκμεταλλεύεται την ανάγκη τους για εργασία και τους χρησιμοποιεί σαν απεργοσπάστες.

Ο ΣΚΑΪ είναι η πρώτη επιχείρηση στην Ελλάδα που εφάρμοσε το μνημόνιο! Πρώτα με μειώσεις μισθών της τάξης του 10%, μετά με ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων και καταπάτηση της συλλογικής σύμβασης, καθώς και με απολύσεις εργαζομένων που απείργησαν και τώρα με απειλές ότι θα απολύσει όποιον απεργεί.

Γι αυτό ο ελληνικός λαός τον καταδίκασε στη συνείδησή του δίνοντάς του μικρά ποσοστά τηλεθέασης, τα οποία είμαστε σίγουροι ότι θα συνεχίσουν να μειώνονται κι άλλο αν ο σταθμός εξακολουθήσει να εφαρμόζει την ίδια ανάλγητη συμπεριφορά στους εργαζόμενούς του.»

Η ΠΟΣΠΕΡΤ από την πλευρά της εξέδωσε χθες ανακοίνωση στην οποία αναφέρει, μεταξύ άλλων: «απαιτούμε:
• Την υπογραφή ΣΣΕ που θα αναπληρώνει το χαμένο εισόδημά μας και θα εξασφαλίζει αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας.
• Να αποσυρθούν αμέσως όλες οι μηνύσεις και οι αγωγές κατά των τεχνικών που διεκδικούν τα δικαιώματά τους ή συνδικαλίζονται.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους μας, μέλη μας και μη, να μετέχουν μαζικά και δυναμικά στην απεργία. Συνεχίζουμε δυναμικά να διεκδικούμε τα δίκαια αιτήματά μας και την αξιοπρέπειά μας. Είναι υπόθεση όλων μας, να υψώσουμε ανάστημα, να απελευθερωθούμε από το φόβο, τη μοιρολατρία και να πιστέψουμε στη δύναμή μας.

Προσωπικό ασφαλείας των εγκαταστάσεων και μηχανημάτων των επιχειρήσεων για την πρόληψη καταστροφών κατά την διάρκεια της απεργίας ορίζεται ένα συνεργείο την ημέρα, 1 μοντέρ την ημέρα, 1 άτομο ανά βάρδια στη ροή και 1 άτομο ανά βάρδια στο master control. Σε κάθε άλλη περίπτωση απαιτείται προηγούμενη άδεια του Διοικητικού Συμβουλίου και σε ενδεχόμενο που δοθεί, αυτό θα αναφέρεται ρητά».