Δικαιώθηκαν οι 15 απολυμένοι εργαζόμενοι της εφημερίδας «Αιολικά Νέα» από την κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμισης την οποία τους είχε προσάψει ο εκδότης της εφημερίδας Γιώργος Κονδυλούδης. Οι εργαζόμενοι διεκδικούν τις αποζημιώσεις τους μετά το κλείσιμο της εφημερίδας, οι οποίες ακόμη δεν έχουν καταβληθεί. Όπως ανέφερε στο tvxs ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Μ.Μ.Ε Λέσβου Στρατής Σκουντιανέλλης, αναμένεται η απόφαση και για τις αποζημιώσεις.

Ads

Η περιπέτειά τους ξεκίνησε πέρυσι, τέλη Φεβρουαρίου, όταν η επιχείρηση έκλεισε. Τον Απρίλιο του 2010 οι εργαζόμενοι κατέφυγαν σε ασφαλιστικά μέτρα εναντίον του ιδιοκτήτη διεκδικώντας τις αποζημιώσεις τους. Επίσης ο ιδιοκτήτης χρωστούσε μισθούς του Μαρτίου, μήνα κατά τον οποίο οι εργαζόμενοι ισχυρίζονται πως δούλεψαν, αλλά και ορισμένες υπερωρίες και Σάββατα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων Μ.Μ.Ε Λέσβου, στις 29 Μαρτίου το Μονομελές Πρωτοδικείο Μυτιλήνης αναγνώρισε ότι δημοσιογράφος Νίκος Κασκαράς (εργαζόμενος στα «Αιολικά Νέα») δεν πληρωνόταν από τον εργοδότη Γιώργο Κονδυλούδη με τις υποχρεωτικές βάσει νόμου αποδοχές της Συλλογικής του Σύμβασης και καταδίκασε τον τελευταίο σε τέσσερις μήνες φυλάκιση.

Επίσης, πέρα από την απαλλαγή από την κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμισης, ο Πρόεδρος του Σωματείου Στρατής Σκουντιανέλλης υπογράμμισε στο tvxs «την Παρασκευή εκδικάστηκε η αγωγή των 15 συγκεκριμένων εργαζομένων προς τον εργοδότη ζητώντας τις αποζημιώσεις που ποτέ δεν εισπράξαμε. Έγινε η διαδικασία, η απόφαση αναμένεται τους προσεχείς μήνες. Παρ’ όλ’ αυτά ως διαδικασία πήγε πολύ καλά.»

Ads

«Παράλληλα εξελίσσεται μια δεύτερη αγωγή των εργαζομένων η οποία έχει να κάνει με οφειλόμενα ποσά από Σάββατα, από υπερωρίες και από τους μισθούς του Μαρτίου», πρόσθεσε ο κ. Σκουντιανέλλης.

Ο εκδότης της εφημερίδας Γιώργος Κονδυλούδης, πρόσφατα σε δημοσίευσε σε τοπικά μέσα άρθρο στο οποίο εκτοξεύει κατηγορίες εναντίον του σωματείου, διαψεύδοντας ότι δεν κατέβαλλε τους μισθούς και ανακοινώνοντας ότι θα προσφύγει εναντίον της απόφασης, που δικαιώνει τον κ. Κασκαρά, στο Εφετείο.

Πλέον οι πρώην εργαζόμενοι στα Αιολικά Νέα εργάζονται στα «Νέα της Λέσβου».