Η ομάδα χάκερς που πρόσφατα έχει τραβήξει την προσοχή των ΜΜΕ με τις επιλεγμένες επιθέσεις της σε κρατικούς και ιστότοπους πολυεθνικών, Lulz Security ισχυρίζεται, σύμφωνα με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, ότι εισέβαλε και έθεσε για λίγα λεπτά εκτός λειτουργίας την επίσημη ιστοσελίδα της CIA. Την είδηση μετέδωσε και το Reuters, σημειώνοντας πως η σελίδα έμεινε εκτός λειτουργίας για μερικά λεπτά.

Ads

Για μερικά λεπτά τα ξημερώματα, το www.cia.gov δεν ήταν διαθέσιμο, ωστόσο δεν έχει επιβεβαιωθεί εάν αυτό αποδίδεται πράγματι σε μια διαδικτυακή επίθεση ή για το εάν συνέβη λόγω φόρτου καθώς πολλοί ήταν οι περίεργοι που έμπαιναν στην ιστοσελίδα προκειμένου να δουν εάν όντως δέχθηκε επίθεση χάκερς. Όπως μεταδίδει το BBC, οι Lulz Security, είχαν ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας με τους υποστηριχτές τους προκειμένου να τους προτείνουν πιθανούς στόχους.

Η ίδια ομάδα χάκερς είχε προ ημερών πραγματοποιήσει επιθέσεις στην ιστοσελίδα της αμερικανικής Γερουσίας, ενώ το τελευταίο διάστημα έχει επιδοθεί σε αντίστοιχες εισβολές σε διάφορους επιχειρηματικούς κολοσσούς όπως στη Sony, στη Nitendo, σε διάφορα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα. Εκπρόσωπος της CIA περιορίστηκε να δηλώσει ότι η υπηρεσία εξετάζει τις σχετικές αναφορές.

Οι χάκερς δικαιολογούν τις επιθέσεις τους σημειώνοντας ότι οι στόχοι της δρουν ενάντια στα συμφέροντα των πολιτών και των καταναλωτών.

Ads

360.000 πελάτες της Citibank εκτέθηκαν στην επίθεση του Μάη

Στο μεταξύ, όπως ανακοίνωσε η Citigroup που υπέστη κυβερνοεπίθεση τον Μάιο, περί τις 360.000 πελάτες της, αριθμός σχεδόν διπλάσιος αυτού που αρχικά είχε ανακοινωθεί, εκτέθηκαν στους χάκερς.

Η επίθεση των χάκερς κατά της τρίτης μεγαλύτερης (με βάση το ενεργητικό) αμερικανικής τράπεζας γνωστοποιήθηκε μόλις στις 8 Ιουνίου αν και έλαβε χώρα στις 10 Μαίου. Συνολικά 360.083 λογαριασμοί πιστωτικών καρτών επηρεάσθηκαν από την επίθεση, δήλωσε η τράπεζα.

Ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί στο 1% του συνόλου των βορειοαμερικανικών κατόχων πιστωτικών καρτών. Ο ετήσιος ισολογισμός της τράπεζας αναφέρει σαν συνολικό αριθμό πελατών 21 εκατομμύρια. Η Citigroup ανακοίνωσε πως επανέκδοσε πιστωτικές κάρτες για 217.657 λογαριασμούς μαζί με ένα ενημερωτικό σημείωμα.