Την απόφαση του νόμιμου εκπροσώπου της εφημερίδας της Μυτιλήνης «Αιολικά Νέα» να «συμβουλέψει» τον πρόεδρό της να παραιτηθεί από τη θέση του, αλλιώς θα βρεθεί αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη, καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης Λέσβου.

Ads

Όπως σημειώνει το Σωματείο, η ανωτέρω πράξη «βάλει ευθέως κατά της συλλογικής αυτονομίας και συνιστά αθέμιτη προσπάθεια παρέμβασης του ανωτέρω στη λειτουργία κλαδικού σωματείου. Οι πρακτικές αυτές έχουν καταδικαστεί στη δημοκρατική συνείδηση του ελληνικού λαού και έχουν καταγραφεί στις μαύρες σελίδες του συνδικαλιστικού κινήματος».

Οι εργαζόμενοι στα «Αιολικά Νέα» είναι σε επίσχεση εργασίας από την 12/03/2010 και ο εργοδότης αρνείται να τους απολύσει, αν και έχει δηλώσει ότι δεν θα εκδώσει την εφημερίδα. «Αντί να τους καταβάλει τις αποζημιώσεις τους στρέφεται εναντίον τους προσπαθώντας να πείσει την ελληνική κοινωνία ότι αναστέλλει την λειτουργία της επιχείρησης λόγω ανεπάρκειας των εργαζομένων¨, σημειώνει στην ανακοίνωσή του το Σωματείο.

Τέλος, καλεί «το λαό της Λέσβου να παλέψει ενάντια στο κύμα απολύσεων που έρχεται και στο νησί μας και κάθε δημοκράτη πολίτη να περιφρουρήσει το δικαίωμα στην ανεξάρτητη και ελεύθερη συνδικαλιστική δράση».

Ads