Οι νέες βελτιώσεις σε Facebook και Twitter καθιστούν ευκολότερη την ανταλλαγή μηνυμάτων μεταξύ των χρηστών που διαθέτουν λογαριασμό στις εν λόγω υπηρεσίες.

Ads

 
Πιο αναλυτικά, τα μέλη του Facebook  σύντομα θα μπορούν να εμφανίζουν πληροφορίες από το προφίλ τους απευθείας στο λογαριασμό τους στο Twitter.

 
Μέχρι σήμερα η απευθείας σύνδεση μεταξύ των δύο δικτύων ήταν εφικτή μόνο για μουσικά συγκροτήματα, δημόσια πρόσωπα και επιχειρήσεις που διατηρούν σελίδα στο Facebook.

 
Η είδηση για την επικείμενη σύνδεση στο Twitter ανακοινώθηκε μετά την παρουσίαση του υποσυστήματος “Subscription” που θα ενσωματώσει το  Facebook. Πρόκειται για ένα υποσύστημα παρόμοιο με αυτό των “Followers” που χρησιμοποιούν οι χρήστες του Twitter.

Ads

 
Τα μέλη του Facebook που έχουν  κάνει Subscribe σε μία σελίδα ή στο προφίλ άλλου  μέλλους θα λαμβάνουν αυτόματες ειδοποιήσεις για τις δημόσιες ενημερώσεις των παραπάνω.

 
Έτσι το Facebook αναμένεται να αποκτήσει νέα δυναμική καθώς κάθε μέλος του θα ενημερώνεται σε πραγματικό χρόνο για τις δραστηριότητες που κοινοποιούν τα υπόλοιπα 600 εκατομμύρια μέλη του δικτύου, ανεξάρτητα από το αν είναι “φίλοι” ή όχι.

 
Σύμφωνα με φήμες, η νέα λειτουργία του Facebook θα εγκαινιαστεί επίσημα στο συνέδριο των προγραμματιστών  που εργάζονται στη μεγαλύτερη ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, που ξεκινά στις 22 Σεπτεμβρίου.

Η κίνηση θεωρείται ευρέως ως απάντηση στην αναβάθμιση που έκανε το  Twitter στις αρχές Σεπτεμβρίου, με την οποία οι χρήστες του Twitter μπορούν να στείλουν  “Tweets” απευθείας στο Facebook.

Πριν από τις αλλαγές, οι χρήστες των Twitter και Facebook χρησιμοποιούσαν  αυτόνομες εφαρμογές ή “add-ons” για τη σύνδεση μεταξύ των δύο δικτύων.