Όχι κάποιον δημοσιογράφο αλλά τον πρώην εκπρόσωπο της ΝΔ και νυν σύμβουλο της διοίκησης της ΕΡΤ-3 Χρήστο Νικολαϊδη έστειλε ως ανταποκριτή στο ταξίδι του πρωθυπουργού στην Τουρκία το κανάλι.

Ads

 
Η πρόσληψη του Χρήστου Νικολαϊδη, σύμφωνα με το alterthess.gr έχει υπογράψει σύμβαση 3.500 ευρώ μηνιαίως, είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στην ΕΡΤ, ενώ σύμφωνα με την ίδια πηγή «δεν ήταν λίγοι όσοι έκαναν λόγο για τοποτηρητή της ΝΔ στο κρατικό κανάλι».
 
Ο Χρήστος Νικολαϊδης επιλέχτηκε ως ανταποκριτής, όπως αναφέρει το alterthess.gr, καθώς ο διαπιστευμένος δημοσιογράφος της ΕΡΤ3 στην κάλυψη του κυβερνητικού ρεπορτάζ λόγω της στάσης εργασίας της ΕΣΗΕΑ δεν μπορούσε να καλύψει το ταξίδι του πρωθυπουργού στην Τουρκία.
 
Ωστόσο όπως σημειώνεται ο Χρήστος Νικολαϊδης δεν εργάζεται ως δημοσιογράφος στην ΕΡΤ-3 αλλά σύμβουλος διοίκησης, υπεύθυνος για την εκπόνηση του προγράμματος και τίθεται το ερώτημα για ποιο λόγο «δεν βρέθηκε άλλος δημοσιογράφος -από Θεσσαλονίκη που δεν απεργεί- να καλύψει το ρεπορτάζ και γιατί επιλέχτηκε ο μετρ των γραφείων τύπων και manager πλέον στην ΕΡΤ».