Σε μία περίοδο απεργιακών κινητοποιήσεων και μαζικών απολύσεων στο χώρο των ΜΜΕ ο δημοσιογράφος, Κώστας Γιαννακίδης απολύθηκε την Πέμπτη από το ΒΗΜΑfm επειδή «έπαιξε» στην εκπομπή του ένα σατιρικό τραγούδι για τον Αϊ Βασίλη!

Ads

Θα μπορούσε να είναι μία υπόθεση επιβολής προστίμου από το «εύθικτο» ΕΣΡ ή μία ακόμα απόλυση λόγω «κρίσης» στα ΜΜΕ, όμως τίποτα από τα δύο δεν συνέβη στην περίπτωση του Κώστα Γιαννακίδη, ο οποίος άκουσε την Πέμπτη, 16 Δεκεμβρίου, από τον εκπρόσωπο του Βίκτωρα Ρέστη, μετόχου του σταθμού, την αιτία της απόλυσής του: ότι έπαιξε στην εκπομπή του την παρωδία χριστουγεννιάτικου τραγουδιού “ho ho fucking ho” του Kevin Wilson.

«Όταν τελείωσε η εκπομπή μου, με φώναξε ο διοικητικός διευθυντής του σταθμού και εκπρόσωπος του εφοπλιστή, κυρίου Ρέστη, να μου πει ότι η εργοδοσία δεν θέλει να μεταδίδονται τέτοια τραγούδια, επειδή οι στίχοι είναι προσβλητικοί και ότι έχει αποφασίσει να διακοπεί η συνεργασία μας. Όταν πήγα στο γραφείο του, ήταν πραγματικά πολύ ταραγμένος» δήλωσε στο tvxs.gr ο Κώστας Γιαννακίδης.

Ο δημοσιογράφος, ο οποίος εργαζόταν στο σταθμό εδώ και ένα χρόνο, υποστηρίζει ότ, η επιλογή του τραγουδιού ήταν δική του και μάλιστα ότι δεν ήταν η πρώτη φορά που παίχτηκε στην εκπομπή. «Ο Ρέστης είναι μέτοχος. Έχει την ισχύ να απολύσει όποιον θέλει. Είναι ένας πλούσιος που “τα πήρε” εκείνη την ώρα επειδή δεν του άρεσε αυτό που άκουσε και με απέλυσε. Μπορεί να μου “τα είχε” και μαζεμένα» σημείωσε.

Ads

Παρά το γεγονός ότι στο ΔΟΛ έχουν γίνει δεκάδες απολύσεις του τελευταίους μήνες, η απόλυσή του δημοσιογράφου, σύμφωνα με τον ίδιο, δεν αποδίδεται σε κάποιο σχέδιο περικοπών αλλά σε προσωπική απόφαση του κ. Ρέστη. «Με απέλυσε κάποιος που δεν έχει καμία σχέση με το δημοσιογραφικό προϊόν».