Οι αιτίες που μας έφεραν ως εδώ και κυρίως «τι πρέπει να κάνουμε;» είναι το αντικείμενο της ακτιβιστικής έρευνας για την κρίση της Κρυσταλίας Πατούλη -από τον Αύγουστο του 2010 μέχρι σήμερα- όπου συμμετέχουν γνωστές προσωπικότητες των γραμμάτων, των επιστημών και των τεχνών. Σήμερα, δημοσιεύουμε τις απαντήσεις του συγγραφέα Μάνος Κοντολέων.

Ads

Όταν αφήσαμε, λίγο – λίγο και σχεδόν χωρίς να το καταλαβαίνουμε, να εισέρχεται στην καθημερινότητά μας η άποψη του καταναλωτισμού Όταν χαρήκαμε που το αντίπαλο δέος εξαφανίστηκε και δεν φροντίσαμε να αναλογιστούμε ποιο είναι το κενό που αφήνει ο φόβος όταν εξαφανίζεται

Όταν επιβραβεύσαμε την μαγκιά και λοιδορήσαμε την αξιοπρέπεια

Όταν μετατρέπαμε την πολιτική σκέψη σε ποδοσφαιρική συζήτηση

Ads

Ε, τότε τί περιμέναμε πως τελικά θα συνέβαινε; Αυτό που συμβαίνει τώρα!

Και τώρα πώς αντιδρούμε;

Μα φαντάζομαι πως το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να συνειδητοποιήσουμε την ανοησία μας και να ξεκινήσουμε πρώτα με την απαίτηση της ατομικής αλλαγής.

Αν ο καθένας αλλάξει, τότε όλοι αλλάζουμε. Αν περιμένουμε πρώτα άλλοι να αλλάξουν και μετά εμείς, τότε πάντα στο ίδιο σημείο θα μένουμε και τα ίδια θα συζητάμε.-

Απαντήστε στο tvxs: Εσείς από ποιον θα θέλατε να ακούσετε τις απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα; Στείλτε μας τις προτάσεις σας στο [email protected] με θέμα «Για το Τι πρέπει να κάνουμε;».