Και χαφιές και μάλιστα… συνειδητός και στην υπηρεσία της πλουτοκρατίας. Ο λόγος για τον γράφοντα. Μάλιστα. Αυτή είναι η απάντηση σε άρθρο μου που φιλοξένησε το TVXS πρόσφατα σχετικά με την εκλογή γραμματέα Απάντηση που δόθηκε μέσω ιστοσελίδας  που καθοδηγείται από το πολιτικό γραφείο και το γραφείο τύπου του ΚΚΕ. Με την έγκριση φυσικά και του νέου γραμματέα. (Είπε κανείς ότι θα αλλάξει ρότα;)

Ads

Καμία έκπληξη βέβαια αφού η απάντηση είναι στην ίδια γραμμή με αυτό που έλεγαν  στα μέλη  μετά την αποχώρησή μου. «Μην ασχολείστε με τον Κοψίδη αυτός είναι…πιασμένος από την πρεσβεία». Φυσικά δεν εννοούσαν την πρεσβεία της…Μποτσουάνα.

Τι είχες Γιάννη τι είχα πάντα. Πρακτορολογίας το ανάγνωσμα.   Το 2013 παρακαλώ.  Αλλά η μέθοδος είναι δοκιμασμένη και αποτελεσματική από το 1937(διώξεις στην Σοβιετία).

Χρησιμοποιήθηκε αρχικά από τον «πατερούλη» και διαχρονικά από το ΚΚΕ σε διάφορες περιόδους για το ξεκαθάρισμα στελεχών που αμφισβητούσαν την ηγεσία και την πολιτική της γραμμή σε συνδυασμό με το κυνήγι των «οπορτουνιστικών θυλάκων στο κόμμα».
Όπως έκανε το 2000 και μετά, το ιερατείο Παπαρήγα-Γόντικα διαγράφοντας καταξιωμένα στελέχη ( Θεωνάς , Κωστόπουλος, Κορτζίδης και τόσοι άλλοι). Όπως θα κάνει από δω και πέρα με όποια μέλη και στελέχη συνεχίσουν να αμφισβητούν τη κομματική γραμμή και δεν τα ….διπλώσουν στη πορεία.

Ads

Άλλωστε η προειδοποίηση της ηγετικής ομάδας προς τους διαφωνούντες είναι σαφής.

Στην εν λόγω ιστοσελίδα προσπαθεί να αποδείξει ότι ο γράφων είναι « ο ιδεολογικός καθοδηγητής», όπως αναφέρει,  αυτών που σήμερα διαφωνούν.

Άγνωστο είναι αν καταφέρει να περιθωριοποιήσει τους διαφωνούντες.

Σημασία έχει ότι στο ΚΚΕ σοβεί μία σοβαρότατη  κρίση. Οργανωτικά  βεβαίως δεν εκφράζεται γιατί μετά τα ξεκαθαρίσματα, στη Κεντρική Επιτροπή και στα περιφερειακά κομματικά όργανα επικρατεί… σιγή νεκροταφείου. Όμως το οργανωτικό μπετονάρισμα που έχει επιβάλλει η ηγετική ομάδα με την βοήθεια των πολυάριθμων επαγγελματικών  στελεχών δεν μπορεί να κρύψει την βαθιά πολιτική κρίση όσον αφορά την σχέση του με την κοινωνία.

Όσο τα καθημερινά προβλήματα των ανθρώπων που επικαλείται, τα παραπέμπει στη μετά θάνατον ζωή , σε ένα σταλινικό παράδεισο, κανένας στρατός επαγγελματικών στελεχών, καμία υποταγμένη κεντρική επιτροπή δεν θα μπορέσει να αποτρέψει  την περαιτέρω συρρίκνωση του ιστορικού αυτού κόμματος.