Ο Φιλοπρόοδος Όμιλος Υμηττού και ο Σύλλογος Φίλων Γελοιογραφίας παίρνουν την πρωτοβουλία και διοργανώνουν Διεθνή Έκθεση Γελοιογραφίας με θέμα: «Παγκόσμια οικονομική κρίση», επιδιώκοντας να δημιουργήσουν μια δημιουργική γέφυρα επικοινωνίας ερασιτεχνών και επαγγελματιών Γελοιογράφων, που θα συνομιλήσουν γύρω από ένα πανανθρώπινο συστημικό πρόβλημα.

Ads

Στοιχεία σημαντικά αυτής της διοργάνωσης είναι η λιτή διοργάνωση και η αποστασιοποίηση από λογικές φιέστας. Το βάρος της έκθεσης έχει δοθεί στο εικαστικό, το πολιτιστικό και το μορφωτικό κομμάτι.

Στο πλαίσιο διεξαγωγής της έκθεσης διοργανώνονται και εκπαιδευτικές επισκέψεις σχολείων και οργανώνεται το Εργαστήρι του Σκιτσογράφου για να υπάρξει γνωριμία, ιδιαίτερα των νέων, με το σκίτσο και τη δημιουργική φάση του γελοιογράφου. Παράλληλα θα λειτουργεί Bazaar κόμικ από την Λέσχη Φίλων των Κόμικ.

Μέχρι σήμερα έχουν ήδη καταθέσει συμμετοχή πολλοί Έλληνες και ξένοι Γελοιογράφοι, από 34 χώρες, με 300 έργα. Καλλιτεχνικός υπεύθυνος είναι ο κ. Γιάννης Κοντορουχάς-Σκηνογράφος, μέλη της Καλλιτεχνικής Επιτροπής είναι η ζωγράφος κ. Ζωγραφιά Μπάρμπογλου, ο εικαστικός και συλλέκτης κ. Δημήτρης Γούλας και η ζωγράφος κ. Κατερίνα Κεράτσα.

Ads

Τα εγκαίνια της Έκθεσης θα γίνουν το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου και ώρα 7.30 μ.μ.
Α.Λεντάκη-Αμισσού-Σμύρνης (Πλατεία Υμηττού). Τηλ: 210-7625856, Κιν: 6984 106 117, [email protected]