Ένα ταξίδι από την Άγρια Δύση στην Ελλάδα της Μεταπολίτευσης φέρνει ένα σφοδρό έρωτα. Ο Μιχάλης Μοδινός γράφει ένα βιβλίο για τον έρωτα τη σύνδεση των ανθρώπων με τους τόπους τους, τα μεγάλα ζητήματα που αφορούν τον κόσμο μας. Ένα οικουμενικό μυθιστόρημα δρόμου, που συμπλέει με την ιστορία της ανθρωπότητας τον τελευταίο μισό αιώνα.

Ads

 
Η Τερέζα, μια Αμερικανίδα με μακρινή ελληνική καταγωγή, μεγαλώνει στην Άγρια Δύση, στη Μοντάνα της δεκαετίας του ’60. Απομακρυσμένη ψυχικά από τον στρατιωτικό πατέρα της, ζει στο κλίμα της εποχής: πολιτικός αναβρασμός, κοινωνικά κινήματα, περιπλάνηση στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα.
 
Το καλοκαίρι της Μεταπολίτευσης, στο ταξίδι της ενηλικίωσής της, γνωρίζει στη Μήλο έναν Έλληνα συγγραφέα που θα τη σημαδέψει. Οι δυο τους μπαίνουν σε μια σχέση που αντέχει στον χρόνο, σε μια πολυκύμαντη ιστορία που ανακλά συγκρούσεις κυριαρχίας και υποτέλειας, αφοσίωσης και ελευθερίας, φυγής και ριζώματος στον ίδιο τόπο. Αναμετριούνται με την απόσταση και τις κοινωνικές δεσμεύσεις, ενώ παράλληλα κρύβουν αλήθειες και ψέματα, μυστικά και βαθύτερες επιθυμίες, που αποκαλύπτονται μόνο όταν το τέλος πλησιάζει απειλητικά.

 
Άγρια Δύση: Μια ερωτική ιστορία
Ένα μυθιστόρημα δρόμου από το Μιχάλη Μοδινό
Εκδόσεις Καστανιώτη

 
image

Ads

Περιβαλλοντολόγος, γεωγράφος και μηχανικός, ο Μιχάλης Μοδινός γεννήθηκε στην Αθήνα το 1950. Θεωρητικός και ακτιβιστής του οικολογικού κινήματος, συνεργάστηκε με διεθνείς οργανισμούς, ταξίδεψε εκτεταμένα στην Αφρική και τη Νότια Αμερική και δίδαξε σε ακαδημαϊκά ιδρύματα ανά τον κόσμο. Ίδρυσε και διηύθυνε το περιοδικό Νέα Οικολογία, το Διεθνές Ινστιτούτο Περιβαλλοντικών Ερευνών και το Εθνικό Κέντρο Περιβάλλοντος.
 
Στο δοκιμιακό και ερευνητικό του έργο περιλαμβάνονται τα βιβλία Μύθοι της ανάπτυξης στους τροπικούς, Από την Εδέμ στο Καθαρτήριο, Το παιγνίδι της ανάπτυξης, Τοπογραφίες, Πού βαδίζει ο κόσμος; και Η αρχαιολογία της ανάπτυξης. Από το 2005 στράφηκε στη λογοτεχνία και την κριτική της. Στις Εκδόσεις Καστανιώτη κυκλοφορούν τα μυθιστορήματά του Χρυσή Ακτή (2005), Ο Μεγάλος Αμπάι (2007), Επιστροφή (2009), που απέσπασε το Βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών, και Η Σχεδία (2011), που τιμήθηκε με διάκριση από την Επιτροπή Κρατικών Βραβείων για να διεκδικήσει το Ευρωπαϊκό Λογοτεχνικό Βραβείο.