Τη Δευτέρα 13 Ιουλίου, 18:00-20:00, η συγγραφέας Σοφία Αδαμίδου έρχεται στον ΙΑΝΟ της Αθήνας για να υπογράψει το βιβλίο της «Σωτηρία Μπέλλου. Πότε ντόρτια, πότε εξάρες», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Αγγελάκη. Ένα βιβλίο με διηγήσεις της ίδιας αλλά και ανθρώπων που τη γνώρισαν, με πλούσιο φωτογραφικό υλικό και ντοκουμέντα.

Ads

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο τμήμα Λογοτεχνίας του ΙΑΝΟΥ της Αθήνας (Σταδίου 24) και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Έχουμε λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης και προστασίας.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Η πολυτάραχη ζωή της Σωτηρίας Μπέλλου, οι αγωνίες, οι αγώνες για την επιβίωσή της, αλλά και οι κοινωνικοί αγώνες της, οι πίκρες, αλλά και οι χαρές μιας σπουδαίας καριέρας. Μια ζωή γεμάτη βάσανα, τραύματα, μα και «θάματα», μιας ανθρώπινης φύσης «εκρηκτικής», ανυπότακτης, καθ’ όλα και αδιαπραγμάτευτα ελεύθερης και μιας ψυχής που έγινε «φωνή λαού». Μια φωνή, που σημάδεψε ανεξίτηλα το ελληνικό -λαϊκό και έντεχνο- τραγούδι του 20ού αιώνα. Διηγήσεις, της ίδιας αλλά και ανθρώπων που τη γνώρισαν, πλούσιο φωτογραφικό υλικό και ντοκουμέντα.

Ads

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα
Πτυχιούχος της Νομικής Σχολής Αθήνας, πτυχιούχος του Τμήματος Διοίκησης και Οικονομίας (ΤΕΙ) Αθήνας και του Κολεγίου Δημοσιογραφικών Σπουδών. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος του πολιτιστικού τμήματος του «Ριζοσπάστη», στην ΕΤ1, στη ΝΕΤ, τον ΑΝΤ1 και τον 902 TV. Έχει εκδώσει δύο ποιητικές συλλογές «Υπάρχει μια χώρα που σου μοιάζει» και «Στην αγορά του χρόνου ανειδίκευτη».

Έργα για το θέατρο: «Σωτηρία με λένε» (βασισμένο στη ζωή της Σωτηρίας Μπέλλου), «Πέρασα με κόκκινο» εμπνευσμένο από τη ζωή και το έργο της Κατερίνας Γώγου, «Ήλιος στην πέτρα», «Αρης» (βασισμένο στη ζωή του Αρη Βελουχιώτη), «Τζένη και Μαρξ» (βασισμένο στην αλληλογραφία του Καρλ και της Τζένης Μαρξ), «Αφήστε μου την Άνοιξη» κ.ά.

Θεατρικές διασκευές: «Κατάδικος» του Κωνσταντίνου Θεοτόκη, «Πού είναι η μάνα σου μωρή» της Δήμητρας Πέτρουλα, «Οδός Αβύσσου, αριθμός 0» του Μενέλαου Λουντέμη, «Άνθρωποι και ποντίκια» του Στάινμπεκ, «Ο Τζόνι πήρε το όπλο του» του Ντάλτον Τράμπο. Για το θεατρικό έργο της «Ο πόνος είναι άντρας» (βασισμένο στη ζωή του Γιαννούλη Χαλεπά), βραβεύτηκε στον διαγωνισμό Κρατικών Βραβείων θεάτρου του Υπουργείου Πολιτισμού (2010).

Link βιβλίου: 
https://www.ianos.gr/sotiria-mpellou-pote-ntortia-pote-eksares-0497400.html

Link Εκδήλωσης: 
https://www.ianos.gr/events/sofia-adamidou-swtiria-mpellou-ipografi-2020-ekd.html