Τα Ίμια, ο Οτσαλάν και οι S-300 θα αποτελέσουν το αντικείμενο του βιβλίου που ετοιμάζεται να εκδώσει ο Θεόδωρος Πάγκαλος.

Ads

Όπως ανέφερε ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παπανδρέου μέσω Twitter, «Γράφω αυτή τη στιγμή βιβλίο για τα ΙΜΙΑ, τον Οτσαλάν και τους S-300, υπό τον γενικό τίτλο “Παλεύοντας για την ειρήνη”».
 
Θα είναι το τέταρτο βιβλίο του πολιτικού μετά τα «Οι χαμένοι», «Με τον Ανδρέα στην Ευρώπη», και «Τα φάγαμε όλοι μαζί».

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ήταν πολύ κακή»
 
Εν τω μεταξύ, σε δηλώσεις του στο Βήμα FM, ο κ. Πάγκαλος αναφέρθηκε στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και το βιβλίο του, αλλά και το ΠΑΣΟΚ.
 
Για την κυβέρνηση Μητσοτάκη, ο κ. Πάγκαλος είπε ότι ήταν «πολύ κακή κυβέρνηση», ωστόσο, το πρόγραμμα με το οποίο διεκδίκησε την εξουσία ήταν σωστό. «Είχε διαγνώσει την ανάγκη περιορισμού του κράτους και του κρατικού τομέα και ιδιωτικοποιήσεων παντού και εφαρμογής των μηχανισμών της αγοράς. Αυτά είναι πολύ σωστά πράγματα κατά την άποψη μου και αν είχαν γίνει από τότε, θα μας γλίτωναν» τόνισε.
 
Ο κ. Πάγκαλος αναγνώρισε ότι το ΠΑΣΟΚ, ως αντιπολίτευση τότε, τον «έσκισε»: «Όμως οι μεγάλοι άνδρες είναι αυτοί οι οποίοι κάνουν αυτά που πιστεύουν, άσχετα από το τι λέει η αντιπολίτευση. Ο Μητσοτάκης φοβούμαι ότι δεν θα είναι μεγάλος άνδρας, διότι τις ιδέες του δεν τις εφάρμοσε. Θα σας θυμίσω ότι σε όλη τη διάρκεια της κυβερνήσεως του μια ιδιωτικοποίηση έγινε και κάθισε τρία χρόνια στην κυβέρνηση. Ήταν αρκετός χρόνος για να γίνουν ιδιωτικοποιήσεις».
 
Για τον πρώην υπουργό, οι καλύτερες κυβερνήσεις ήταν «προφανώς οι κυβερνήσεις που μετείχα εγώ με οποιοδήποτε ρόλο», για να συνεχίσει: «Πιστεύω ότι υπήρξαν κυβερνήσεις που παίξανε πολύ σημαντικό ρόλο. Θα ονομάσω τη κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου, την πρώτη περίοδό του μέχρι το 1985. Η πρώτη περίοδος Σημίτη ήταν πάρα πολύ σημαντική και έπαιξε σημαντικό ρόλο και υπήρξαν και κυβερνήσεις που ήταν ιδιαίτερα καταστροφικές. Η κυβέρνηση Καραμανλή που ήταν εξαρχής καταστροφική και μας οδήγησε εκεί που μας οδήγησε».
 
Για το ΠΑΣΟΚ και τα εσωκομματικά, εξέφρασε την άποψη ότι το κόμμα θα μπορέσει πολύ εύκολα να κατακτήσει τη θέση που του ανήκει, εάν η σημερινή ηγεσία έχει το θάρρος και την αποφασιστικότητα να προβάλει στο συνέδριο ως θέματα συζήτησης ζητήματα που μπορούν να προκαλέσουν τη ριζική αλλαγή του πολιτικού συστήματος.