Όλα ξεκίνησαν πριν απο κάποια χρόνια σε μια αρένα. Παρακολουθώντας μια από τις τελευταίες -ευτυχώς- ταυρομαχίες,  ο Μάικ Μπάρτλετ αναρωτιόταν γιατί  το κοινό αρέσκεται στο βασανισμό, ανθρώπων και ζώων, σε τόση βία, τόσο αίμα… Γράφει η Εύη Φιαμέγκου. 

Ads

Αργότερα γεννήθηκε ο Ταύρος, το «Bull» του 36χρονου σήμερα Βρετανού συγγραφέα, καταπιάνεται με το bullying, ως κοινωνικό φαινόμενο, με αφορμή την ψυχολογική βία και κακομεταχείριση στον εργασιακό χώρο και όχι μόνο.

Το Bull, καλύτερο έργο του 2013 στο Λονδίνο, παρουσιάζεται για 2η συνεχή σεζόν στο θέατρο «Αργώ», κάθε Κυριακή στις 18.00, σε μετάφραση Νίκου Xανιωτάκη, σκηνοθεσία Δημήτρη Πετρόπουλου, με τους Μπέτυ Αποστόλου, Αλέξανδρο Καναβό, Κωνσταντίνο Λεβαντή, Δημήτρη Πετρόπουλο.

Μετά  την παράσταση την Κυριακή 6 Μαρτίου- Πανελλήνια Ημέρα κατά της σχολικής βίας και εκφοβισμού (μια απο τις πολλές -δυστυχώς- εκδοχές, του bullying) θα ακολουθήσει συζήτηση με αφορμή τη βία που ξεκινά απο το σπίτι, συνεχίζεται στο σχολείο, τη γειτονιά, τον εργασιακό χώρο, τις σχέσεις,  τη βία που έχει πολλές διαστάσεις, πολλά πρόσωπα, αλλά καμία ερμηνεία.

Ads

Τη βία που έχει θύματα και θύτες, όλους αδύναμους και φοβισμένους  ανθρώπους.

Κι επειδή ο μεγαλύτερος φόβος είναι ο ίδιος ο φόβος ας μη φοβηθούμε να μιλήσουμε ανοικτά, να καταγγείλουμε, να αντιδράσουμε και να πολεμήσουμε τη νέα μάστιγα της  εποχής.