Η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου σε συνεργασία με την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών, διοργανώνει και φέτος το Film Factory. Μέσα από μία σειρά εκπαιδευτικών εργαστηρίων και σεμιναρίων – τα οποία παραδίδουν αφιλοκερδώς οι βραβευμένοι από την ΕΑΚ κινηματογραφιστές κάθε έτους – το κοινό θα έχει την ευκαιρία από το Σάββατο 6, μέχρι και τη Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου, να να εμπλουτίσει τις κινηματογραφικές του γνώσεις.

Ads

Η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου (ΕΑΚ) ιδρύθηκε στην Αθήνα, στις 23 Νοεμβρίου του 2009 με στόχο να ενώσει τους κινηματογραφιστές όλων των δημιουργικών ειδικοτήτων, που με συνέπεια και σε διάρκεια, διαμορφώνουν το κινηματογραφικό τοπίο της χώρας μας. Κεντρική δράση της ΕΑΚ είναι η ετήσια διοργάνωση και απονομή των Εθνικών Κινηματογραφικών Βραβείων (Η “Μικρά Αγγλία” και “Ο Εχθρός Μου” οι νικητές στα βραβεία της Ακαδημίας για το 2014).
image
Η ΕΑΚ δραστηριοποιείται επίσης στον τομέα της οπτικοακουστικής εκπαίδευσης και επιμόρφωσης, διοργανώνοντας ανοιχτές συζητήσεις και διαλέξεις για επαγγελματίες (Riding the Greek Wave), καθώς και εργαστήρια/σεμινάρια που απευθύνονται σε σπουδαστές και σινεφίλ (Film Factory).

Η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου (ΕΑΚ) διοργάνωσε το πρώτο Film Factory τον Δεκέμβριο του 2012, σε συνεργασία με την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών. Το Film Factory απευθύνεται σε νέους επαγγελματίες και σπουδαστές του κινηματογράφου, αλλά και σε όσους επιθυμούν να εξερευνήσουν όλες τις πτυχές μιας κινηματογραφικής παραγωγής.

Η πρόσβαση είναι ανοιχτή στο κοινό και αφορά σε όλες τις δημιουργικές ειδικότητες της κινηματογραφικής Τέχνης. Το Film Factory, αποτελεί χώρο συνάντησης νέων καλλιτεχνών και σπουδαστών με διάφορες ειδικότητες (κινημ/φος, υποκριτική, μουσική, εικαστικά, κ.α.), οι οποίοι έχουν την ευκαιρία να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και να εκπαιδευτούν στην οπτικοακουστική δημιουργία και ανάγνωση.
image
Ακολουθώντας την αυξανόμενη επιτυχία και αποδοχή από το κοινό, το Film Factory είναι πλέον εμπλουτισμένο με μια σειρά περιφερειακών εκδηλώσεων, όπως εικαστικές εκθέσεις, συναυλίες, προβολές ταινιών και αφιερώματα. Οι φετινές προβολές είναι αφιερωμένες στο έργο της Τώνιας Μαρκετάκη. Επίσης, για πρώτη χρονιά, το Film Factory 2014 είναι και διεθνές αφού έχει εντάξει στον κύκλο διδασκόντων, βραβευμένους κινηματογραφιστές από την Ευρώπη.

Ads

Να σημειώσουμε ότι όλα τα σεμινάρια και εργαστήρια του Film Factory είναι ανοιχτά στο κοινό, εκτός από δύο εργαστήρια περιορισμένης συμμετοχής:

  • «Η πρώτη ταινία, πριν, κατά τη διάρκεια και μετά», της Ελίνας Ψύκου, που αφορά στη δημιουργική διαδικασία της πρώτης μεγάλου μήκους ταινίας (Κυριακή, 7/12, 16:30-19:00)
  • «Ο σκηνοθέτης σε ρόλο μαμής», του Γιώργου Τσεμπερόπουλου, για τη συγχώνευση ηθοποιού και χαρακτήρα, σ’έναν νέο άνθρωπο (Δευτέρα, 8/12, 15:00-19:00)

Επίσης, καθώς το εργαστήριο του Σίμου Σαρκετζή, «Προεπιλέγοντας τη ματιά του θεατή», κατά το οποίο θα γυρίσει μια συγκεκριμένη σκηνή από διαφορετικές γωνίες και με διάφορες μεθόδους, έχει τεχνικό και πρακτικό χαρακτήρα, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας στην προσέλευση και θα το παρακολουθήσουν οι 50 πρώτοι (Κυριακή, 7/12, 10:30 – 15:30).

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Film Factory 2014, παραθέτουμε τον επίσημο ιστότοπο της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.