Το Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου, μετά από δύο χρόνια μακριά από τις αίθουσες, επανέρχεται δυναμικά στο καθιερωμένο ανοιξιάτικο ραντεβού του, με συγκρατημένη αισιοδοξία, καθώς ένας πόλεμος έρχεται να συναντήσει την πανδημία, αλλά με την ελπίδα να χαρίσει και πάλι σε μικρούς και μεγάλους τη συγκίνηση της εικόνας που μόνο η μεγάλη οθόνη μπορεί να μας προσφέρει.

Ads

Το 22ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου της Ελλάδος, θα διεξαχθεί από την Τρίτη 29 Μαρτίου, μέχρι και την Τετάρτη 6 Απριλίου, στην Αθήνα και συγκεκριμένα στις Αίθουσες: Δαναός, Άστορ και στο «Auditorium Theo Angelopoulos» του Γαλλικού Ινστιτούτου της Αθήνας, καθώς και στην Θεσσαλονίκη, στους Κινηματογράφους: Ολύμπιον, Σταύρος Τορνές και Παύλος Ζάννας.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο Nicolas Eybalin, Διευθυντής του Γαλλικού Ινστιτούτου: «Η δύναμη του Κινηματογράφου εμπεριέχεται στο ότι μας επιτρέπει να πολλαπλασιάσουμε τις εμπειρίες μας από τη ζωή, να γνωρίσουμε ανθρώπους από το παρελθόν ή από τη δική μας εποχή που δεν θα είχαμε ποτέ την ευκαιρία να γνωρίσουμε, να έρθουμε αντιμέτωποι με ζωές διαφορετικές από τη δική μας, εν ολίγοις, να κατανοήσουμε καλύτερα την πολυπλοκότητα των ανθρώπων και του κόσμου μέσα από τη δύναμη μιας ιδιαίτερης εμπειρίας, το μοίρασμα μιας ταινίας και μιας ιστορίας με αγνώστους σε ένα δωμάτιο σε μια μεγάλη οθόνη».

image

Ads

Αυτή η απόλαυση του μοιράσματος και των συναισθημάτων που προκαλεί μια κινηματογραφική προβολή, ενέπνευσε και το δημιουργικό γραφείο του Δημήτρη Κανελλόπουλου στον σχεδιασμό της οπτικής ταυτότητας της 22ης διοργάνωσης. Από τα οπτικά ερεθίσματα και τα αρώματα, ως τις διαφορετικές γεύσεις που φέρνει στο νου του κάθε θεατή μια ταινία και προκαλεί την ανταλλαγή απόψεων και επαφών.

Το θέμα της τέρψης των αισθήσεων, αποτελεί και μια ενότητα του φετινού φεστιβάλ με τον τίτλο «Βλέποντας έρχεται η όρεξη» . Όρεξη για σινεμά, όρεξη για συναπάντημα, όρεξη για επαφή, συζητήσεις, για γέλιο, κλάμα, φαγητό, μυρωδιές, χάδια, αγκαλιές. Τελικά όρεξη για ζωή!

Το τρέιλερ που υπογράφει η Σοφία Γεωργοβασίλη για το FFF22, συντονίζεται στο ίδιο μοτίβο. Αποτυπωμένο σε ταινία, με χρώματα και εικόνες μιας ρετρό εποχής, θέλει να ανοίξει την όρεξη στους θεατές υπερβάλλοντας στη περιγραφή της γαστριμαργικής απόλαυσης ενός fine dining πιάτου, και συνειρμικά με την ίδια λαχτάρα της κινηματογραφικής απόλαυσης.

Η ποικιλομορφία στο πρόγραμμα του 22ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου βρίσκεται στο προσκήνιο και φέτος, τόσο στις κατηγορίες και τα είδη των ταινιών, όσο και στην πλοκή, στη μορφή και φυσικά στην εκπροσώπηση της Γαλλοφωνίας: το Βέλγιο, ο Καναδάς, το Λουξεμβούργο, η Ελβετία και η Τυνησία μας προτείνουν γαλλόφωνες παραγωγές που αντικατοπτρίζουν απόλυτα αυτήν την πολυμορφία.

Η Λευκή Κάρτα δίνεται φέτος στο Φεστιβάλ Γαλλικού Κινηματογράφου La Rochelle – Cinéma που γιορτάζει τα 50 του χρόνια. Αυτό το μοναδικό στο είδος του φεστιβάλ παρουσιάζει κάθε χρόνο σχεδόν 200 ταινίες όλων των ειδών (μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ, animation). Στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου παρουσιάζει 3 ταινίες από τον προγραμματισμό του.

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος και στην 22η διοργάνωση του Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου δίνει έμπρακτα δείγματα της υποστήριξής του στους Έλληνες συνεργάτες και δημιουργούς:

  • Η φετινή έκδοσή του είναι συνδιοργάνωση με τα δυο καταξιωμένα και διεθνώς αναγνωρισμένα ελληνικά κινηματογραφικά φεστιβάλ, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας
  • Συμπράττει με τους Έλληνες διανομείς στο διαγωνιστικό τμήμα του φεστιβάλ
  • Συνεργάζεται με το Φεστιβάλ Gros Plan για τη δημιουργία ενός ερωτηματολογίου με σκοπό να γνωρίσει καλύτερα τους θεατές του και τη γνώμη τους για τις ταινίες. Τα ερωτηματολόγια θα είναι διαθέσιμα μετά την αγορά εισιτηρίου στην πλατφόρμα προβολών
  • Προσκαλεί Έλληνες και Γάλλους εκπροσώπους διαφόρων μορφών τέχνης να συμμετέχουν ως μέλη της κριτικής επιτροπής που θα δώσει ένα από τα δύο βραβεία

Βραβεία

Θα απονεμηθούν και φέτος δύο βραβεία στις ταινίες που συμμετέχουν στο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου Ελλάδος:
Το Βραβείο της Κριτικής Επιτροπής, το οποίο απονέμεται από την κριτική επιτροπή του φεστιβάλ και αποτελεί μια προσφορά της NOVA. Ο φορέας αυτός υποστηρίζει ως χορηγός επικοινωνίας την προώθηση της ταινίας όταν αυτή προβληθεί στις ελληνικές αίθουσες
Το Βραβείο Κοινού, το οποίο απονέμεται κατόπιν ψηφοφορίας των θεατών κατά την έξοδό τους από τις προβολές των ταινιών που συμμετέχουν στο διαγωνιστικό τμήμα. Το Βραβείο Κοινού, προσφορά της μπίρας Fischer, απονέμεται στον διανομέα της βραβευμένης ταινίας στην Ελλάδα για την προώθησή της κατά την προβολή της στις ελληνικές αίθουσες

image

Κριτική Επιτροπή

  • Emmanuelle Béart
  • Θάνος Αναστόπουλος
  • Έλις Κις
  • Γιάννα Σαρρή
  • Λευτέρης Χαρίτος

Το Τρέιλερ του Φεστιβάλ

Κάθε χρόνο, το Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου αναθέτει σε έναν Έλληνα σκηνοθέτη τη δημιουργία και τη σκηνοθεσία του τρέιλερ του Φεστιβάλ. Μετά τον Γιώργο Ζώη το 2011, τον Γιάννη Γαϊτανίδη το 2012, τη Σοφία Εξάρχου το 2013, τον Παναγιώτη Χριστόπουλο το 2014, την Κωνσταντίνα Κοτζαμάνη το 2015, την Αρασέλη Λαιμού το 2016, την Ζακλίν Λέντζου το 2017, τον Νίκο Πάστρα το 2018 και τον Κωνσταντίνο Αντωνόπουλο το 2021, σειρά έχει η σκηνοθέτις και ηθοποιός Σοφία Γεωργοβασίλη.

Μετά το βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη το 2018 στο φεστιβάλ της Δράμας, η τελευταία μικρού μήκους ταινία της «Memoir of a veering storm», γυρισμένη σε φιλμ 16mm, πραγματοποίησε την παγκόσμια πρεμιέρα της στην φετινή Μπερλινάλε και συγκεκριμένα στο τμήμα Generation.

«Σ΄ έναν κατάφυτο πύργο δύο νεαροί καλεσμένοι, ένας κινηματογραφικά εμπνευσμένος σεφ με τη βοηθό του κι έναν σερβιτόρο, συναντιούνται σ’ ένα παράδοξο και burlesque γεύμα για να μας πείσουν ότι βλέποντας έρχεται η όρεξη» γράφει η ίδια, σχετικά με το τρέιλερ, που γυρίστηκε σε φιλμ στην Αίγινα.

Η Οπτική Ταυτότητα του Φεστιβάλ

Το φετινό εικαστικό για την αφίσα και τη συνολική οπτική ταυτότητα του Φεστιβάλ, υπογράφει ο Δημήτρης Κανελλόπουλος, ο οποίος περιγράφει το σκεπτικό του σχεδιασμού:

«Το βασικό εικαστικό για το 22ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου στηρίζεται στην ιδέα του πώς αντιλαμβανόμαστε την απόλαυση και τα συναισθήματα που γεννιούνται όταν ερχόμαστε σε επαφή με ένα κινηματογραφικό έργο. Από τα οπτικά ερεθίσματα και τα αρώματα, ως τις γεύσεις που μας έρχονται στο νου. Η τελική σύνθεση αποτελείται από στοιχεία που μας παραπέμπουν σε όλα αυτά, και συνδυάζονται με το κεντρικό αφιέρωμα του φετινού φεστιβάλ στη γαστρονομία, μέσα από ένα ψηφιακό κολλάζ.»

Σχεδιασμός: Πένη Ζεβολη, Δημήτρης Κανελλόπουλος, Παρή Πατέλη.

image

Ειδικές Προβολές και Παράλληλες Εκδηλώσεις

Φιλανθρωπικό Gala

Η Emmanuelle Béart είναι  η επίτιμη προσκεκλημένη του 22ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου και Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής που απονέμει βραβείο σε μια από τις ταινίες του διαγωνιστικού τμήματος. Ηθοποιός με εξαιρετική καριέρα τόσο στον κινηματογράφο όσο και στο θέατρο, έχει επιδείξει σημαντική ανθρωπιστική δράση, ενώ υπήρξε Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της Unicef.

Σε αυτό το πλαίσιο το Saint-George Lycabettus διοργανώνει σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, ένα φιλανθρωπικό gala, τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν στην The HOME Project για τους ανήλικους ασυνόδευτους πρόσφυγες. Κατά τη διάρκεια αυτού του gala, θα απονεμηθεί τιμητικό βραβείο στην Emmanuelle Béart, δημιουργία του οίκου Zolotas.

Η The HOME Project είναι μία μη κερδοσκοπική οργάνωση που ιδρύθηκε για να καλύψει τις ανάγκες ασυνόδευτων παιδιών προσφύγων που φτάνουν στην Ελλάδα μόνα τους. Παιδιά που ζουν στον δρόμο, σε καταυλισμούς, αστυνομικά τμήματα, και κέντρα κράτησης βρίσκουν καταφύγιο στο ασφαλές περιβάλλον των ξενώνων μας. Σε 5 χρόνια έχει δημιουργήσει και λειτουργεί 14 ξενώνες και έχει προσφέρει ένα ολιστικό πλαίσιο υπηρεσιών παιδικής προστασίας μέσω εξατομικευμένου ψυχοπαιδαγωγικού πλάνου σε περισσότερα από 700 παιδιά, που περιλαμβάνει υπηρεσίες ψυχικής υγείας, εκπαίδευσης, παιδαγωγική και κοινωνική υποστήριξη στοχεύοντας στην κοινωνική ενσωμάτωση.

Επαγγελματική Συνάντηση: Κριτική και Κριτικοί
Παρασκευή 1η Απριλίου στις 10:00

Στο πλαίσιο της φετινής έκδοσης του φεστιβάλ, μια ξεχωριστή εκδήλωση – συνάντηση προτείνεται στους επαγγελματίες και τους κριτικούς κινηματογράφου με τον καταξιωμένο κριτικό και ιστορικό κινηματογράφου Charles Tesson.

Ο Charles Tesson μόλις ολοκλήρωσε την δεκαετή θητεία του ως διευθυντής της Εβδομάδας της Κριτικής στις Κάννες και πριν από αυτό υπήρξε κριτικός στα Cahiers du Cinéma, πριν διοριστεί αρχισυντάκτης του περίφημου περιοδικού από το 1998 μέχρι το 2003.
Η εκδήλωση που διοργανώνεται σε συνεργασία με το Institut français (Παρίσι), θα ξεκινήσει με την προβολή ταινίας από το πρόγραμμα της 60ης Εβδομάδας της Κριτικής.

Θα ακολουθήσει δίωρη συζήτηση γύρω από τα εξής θέματα:

  • Πώς ο/η κριτικός ανακαλύπτει και συμβάλει στην ανάδειξη νέων ταλέντων;
  • Η ιδιαίτερη συνθήκη και ευκαιρία που προσφέρει η Semaine de la Critique στις Κάννες: τι εστί κριτικός-προγραμματιστής;
  • Κριτική 2.0: πώς γράφει κανείς στην εποχή των κοινωνικών δικτύων και πώς αγκαλιάζει αυτά τα νέα εργαλεία.
  • Η αξία/δύναμη και το νόημα της κριτικής σήμερα, στη εποχή του streaming και του downloading.

Ειδική Προβολή – Συζήτηση

ANIMALS — ΚΤΗΝΗ
Βέλγιο | Belgique, 2019

ΣΚΗΝΟΘΕΣIΑ | RÉALISATION : Nabir Ben Yadir
ΣΕΝΑΡΙΟ | SCÉNARIO : Nabir Ben Yadir. Antoine Cuypers
HΘΟΠΟΙΟΙ | AVEC : Soufiane Chilah, Gianni Guettaf, Serkan Sancak, Lionel MaisinΠΑΡΑΓΩΓΗ | PRODUCTION : Maje Productions
ΕΓΧΡΩΜΟ | COULEUR : DCP, 91’

Ο Brahim είναι ένας νεαρός άντρας, που κρύβει την ομοφυλοφιλία του. Στα γενέθλια της μητέρας του, η ένταση που δημιουργείται γύρω από την μη αποδεκτή σεξουαλικότητά του γίνεται ανυπόφορη. Ο Brahim φεύγει από το σπίτι μέσα στη νύχτα, όπου τον περιμένει η φρίκη.

Ακατάλληλο για ανηλίκους: έκδηλη απεικόνιση βασανιστηρίων (έγκλημα μίσους), ομοφοβικής βίας και βιασμού.

Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με τον σκηνοθέτη Nabir Ben Yadir, που θα έρθει στην Αθήνα για το Φεστιβάλ. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Αλέξανδρος Διακοσσάβας, δημοσιογράφος, αρχισυντάκτης της LIFO.

image

Ταινία Έναρξης

EIFFEL — ΑΪΦΕΛ
Γαλλία – Γερμανία | France – Allemagne, 2017

ΣΚΗΝΟΘΕΣIΑ | RÉALISATION : Martin Bourboulon
ΣΕΝΑΡΙΟ | SCÉNARIO : Caroline Bongard
HΘΟΠΟΙΟΙ | AVEC : Romain Duris, Emma Mackey, Pierre Deladonchamps
ΠΑΡΑΓΩΓΗ | PRODUCTION : Pathé Films – M5 Films
ΔΙΑΝΟΜΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ | DISTRIBUTION POUR LA GRÈCE : Rosebud 21
ΕΓΧΡΩΜΟ | COULEUR : DCP, 108’

Μετά τη συμμετοχή του στο Άγαλμα της Ελευθερίας, ο διάσημος μηχανικός Gustave Eiffel πιέζεται από τη γαλλική κυβέρνηση να δημιουργήσει κάτι θεαματικό για την Παγκόσμια Έκθεση του 1889 στο Παρίσι, ενώ ο ίδιος θέλει απλά να σχεδιάσει το μετρό της πόλης. Ξαφνικά, όλα αλλάζουν όταν ο Eiffel συναντά μια μυστηριώδη γυναίκα από το παρελθόν. Το ανομολόγητο πάθος τους θα ξυπνήσει ξανά και θα τον εμπνεύσει να αλλάξει για πάντα τον παριζιάνικο ουρανό.

Την τελετή έναρξης παρουσιάζουν η ηθοποιός Στεφανία Καπετανίδη και ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Γιάννης Σαρακατσάνης.

image

Ταινία Λήξης

ILLUSIONS PERDUES— ΧΑΜΕΝΕΣ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΕΙΣ
Γαλλία | France, 2021

ΣΚΗΝΟΘΕΣIΑ | RÉALISATION : Xavier Giannoli
ΣΕΝΑΡΙΟ | SCÉNARIO : Xavier Giannoli
HΘΟΠΟΙΟΙ | AVEC : Benjamin Voisin, Cécile de France, Vincent Lacoste, Xavier Dolan, Jeanne Balibar, Gérard Depardieu
ΠΑΡΑΓΩΓΗ | PRODUCTION : France 3 Cinéma, Pictanovo, Gabriel inc.
ΔΙΑΝΟΜΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ | DISTRIBUTION POUR LA GRÈCE : Spentzos Films
ΕΓΧΡΩΜΟ | COULEUR : DCP, 149’

César 2022 — 7 βραβεία — Καλύτερης ταινίας — Καλύτερου πρωτοεμφανιζόμενου ηθοποιού (Benjamin Voisin) — Καλύτερης ανδρικής ερμηνείας σε β’ ρόλο (Vincent Lacoste) — Καλύτερης διασκευής — Καλύτερης φωτογραφίας — Καλύτερων κοστουμιών — Καλύτερων σκηνικών

Ο Lucien, νεαρός ασήμαντος ποιητής, αφήνει την επαρχία όπου μεγάλωσε για να δοκιμάσει την τύχη του στο Παρίσι κοντά στην προστάτιδά του. Σύντομα αφήνεται στην τύχη του για να ανακαλύψει έναν κόσμο δοσμένο στο κέρδος και στις προσποιήσεις. Μια ανθρώπινη κωμωδία όπου τα πάντα αγοράζονται και πωλούνται, η λογοτεχνία όπως ο Τύπος, η πολιτική όπως τα συναισθήματα, η φήμη όπως οι ψυχές. Θα αγαπήσει, θα υποφέρει και θα επιβιώσει χωρίς πια ψευδαισθήσεις.

Την τελετή λήξης παρουσιάζουν οι ηθοποιοί  Άλκηστις Πουλοπούλου και Πολύδωρος Βογιατζής

Η είσοδος στην πρεμιέρα και τη λήξη θα γίνει με πρόσκληση. Θα διατεθεί περιορισμένος αριθμός δελτίων εισόδου για το κοινό.

Οι Προσκεκλημένοι του 22ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου

  • Emmanuelle Béart, Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής
  • Emmanuel Poulain-Arnaud, σκηνοθέτης της ταινίας Le test (Το τεστ)
  • Antoine Barraud, σκηνοθέτης της ταινίας Madeleine Collins
  • Ludovic Bergery, σκηνοθέτης της ταινίας L’étreinte (Κράτα με σφιχτά)
  • Charline Bourgeois-Tacquet, ηθοποιός στην ταινία Les amours d’Anaïs (Οι Έρωτες της Αναΐς)
  • Catherine Corsini, σκηνοθέτις της ταινίας La Fracture
  • Éric Gravel, σκηνοθέτης της ταινίας À plein temps (Full Time)
  • Samir Guesmi, σκηνοθέτης της ταινίας Ibrahim (Ιμπραήμ)
  • Alma Jodorowsky, ηθοποιός στην ταινία L’ennemi (Δωμάτιο 108)
  • Chloé Mazlo, σκηνοθέτις της ταινίας Sous le ciel d’Alice (Οι Ουρανοί του Λιβάνου)
  • Florence Miailhe , σκηνοθέτις της ταινίας La Traversée (Η φυγή)
  • Emmanuel Parraud, σκηνοθέτης της ταινίας Maudit ! (Καταραμένος!)
  • Olivier Peyon, σκηνοθέτης της ταινίας Tokyo Shaking
  • Charles Tesson, κριτικός κινηματογράφου, τ. Διευθυντής της Semaine de la Critique του Φεστιβάλ Καννών
  • Caroline Vignal, σκηνοθέτις της ταινίας Antoinette dans le Cévennes (Ο γάιδαρος, ο εραστής μου κι εγώ
  • Nabil Ben Yadir, σκηνοθέτης της ταινίας Animals (Κτήνη)
  • Elie Wajeman, σκηνοθέτης της ταινίας Médecin de nuit (Νυχτερινός γιατρός)

image

Οι Ενότητες του 22ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου

Ειδικές Προβολές

  • Eiffel | Άϊφελ — Martin Bourboulon
  • Illusions perdues | Χαμένες ψευδαισθήσεις — Xavier Giannoli
  • Nona et ses filles | Η Νόνα και οι κόρες της — Valérie Donzelli
  • La Traversée | Η φυγή — Florence Miailhe
  • Nelly et Monsieur Arnaud | Η Νέλλη και ο κύριος Αρνώ — Claude Sautet
  • Animals | Κτήνη — Nabil Ben Yadir

Επίσημη Επιλογή / Διαγωνιστικό Τμήμα

  • À plein temps | Full Time — Eric Gravel
  • L’ennemi | Δωμάτιο 208 — Stephan Streker
  • Antoinette dans les Cévennes | Ο γάιδαρος, ο εραστής μου και εγώ — Caroline Vignal
  • Les Amours d’Anaïs | Οι Έρωτες της Αναΐς — Charline Bourgeois-Tacquet
  • Amants | Εραστές — Nicole Garcia
  • Ouistreham | Ανάμεσα σε δύο κόσμους — Emmanuel Carrère
  • Boîte Noire | Το μαύρο κουτί — Yann Gozlan
  • Madeleine Collins — Antoine Barraud
  • La Fracture — Catherine Corsini

image

Πανόραμα Γαλλόφωνου Κινηματογράφου

  • Médecin de nuit | Νυχτερινός γιατρός — Elie Wajeman
  • Le Test | Το τεστ — Emmanuel Poulain-Arnaud
  • Sous le ciel d’Alice | Οι Ουρανοί του Λιβάνου — Chloé Mazlo
  • Serre moi fort | Κράτα με σφιχτά — Mathieu Amalric
  • Robuste | Σθένος — Constance Meyer
  • Tokyo Shaking | Tokyo Shaking — Olivier Peyon
  • Entre les vagues | Ανάμεσα στα κύματα — Anaïs Volpé
  • Tralala | Τραλαλά — Arnaud Larrieu, Jean-Marie Larrieu
  • Maudit ! | Καταραμένος! — Emmanuel Parraud
  • De son vivant | Γαλήνια — Emmanuelle Bercot
  • Ibrahim | Ιμπραΐμ — Samir Guesmi
  • L’étreinte | Πάρε με αγκαλιά — Ludovic Bergery
  • Mandibules | Σαγόνια — Quentin Dupieux
  • Rouge | Κόκκινη λάσπη — Farid Bentoumi
  • Suprêmes | Authentik Audrey — Estrougo
  • La dernière tentation des Belges | Ο τελευταίος πειρασμός των Βέλγων — Jan Bucquoy
  • Presque | Σχεδόν — Bernard Campan, Alexandre Jollien
  • Io sto bene | Είμαι καλά — Donato Rotunno
  • Aline | Αλίν, η φωνή της αγάπης — Valérie Lemercier
  • El Jaida | El Jaida — Salma Baccar

image

Λευκή Κάρτα

  • Peaux de vaches /  Χοντρόπετσοι Patricia Mazuy
  • Le Kiosque / Το κιόσκι Alexandra Pianelli
  • Albatros / Άλμπατρος Xavier Beauvois

Βλέποντας Έρχεται Η Όρεξη

  • Le Grand restaurant | Το Μεγάλο Εστιατόριο — Jacques Besnard
  • La Grande Bouffe | Το Μεγάλο Φαγοπότι — Marco Ferreri
  • La graine et le mulet | Κους Κους με Φρέσκο Ψάρι — Abdellatif Kechiche
  • Saint Amour | Saint Amour: ο δρόμος του κρασιού Gustave — Kervern & Benoit Delépine
  • Delicatessen | Ντελικατέσεν — Jean-Pierre Jeunet, Marc Caro

image

Νεανικές Προβολές

  • Le Brize Kaolin | Θα Γίνω Πρωταθλήτρια — Corentin Lemetayer
  • Marmote Intrépide | Επιχείρηση Διάσωσης — Miguel Lambert
  • Un caillou dans la chaussure | Πέτρα στο Παπούτσι — Eric Montchaud
  • Twin Trees | Δίδυμα Δέντρα — Emmanuel Ollivier
  • Un long trajet | Μια Μεγάλη Βόλτα με το Αυτοκίνητο — Axel De Lafforest
  • Kiki la plume Κικί | Το Καναρίνι — Nicolas Bianco-Levrin, Julie Rembauville
  • Kiko et les animaux | O Kίκο και τα Ζώα — Yawen Zheng
  • Lupin | Το Λυκάκι — Hélène Ducrocq
  • Comment j’ai vaincu ma peur des humains | Πώς Ξεπέρασα το Φόβο μου για τους Ανθρώπους – Hélène Ducrocq
  • Bémol | Το Τραγούδι του Δάσους — Oana Lacroix
  • Princesse Dragon | Πριγκίπισσα Δράκος — Jean-Jacques Denis & Anthony Roux

Εισιτήρια
Τιμή εισιτηρίου: 6 €
Τιμή παιδικών εργαστηρίων (Αθήνα): 10 €
Θα διατεθούν και κάρτες πολλαπλών προβολών. Περισσότερες πληροφορίες σύντομα στην ιστοσελίδα του Φεστιβάλ.

Η πώληση των εισιτηρίων ξεκίνησε την Πέμπτη 24 Μαρτίου.