Και τρίτο βρέφος στις ΗΠΑ βρέθηκε θετικό στο βακτήριο από το οποίο μολύνθηκε και τελικά έχασε τη ζωή του ένα βρέφος, νόσησε ένα άλλο και έχει ξεκινήσει έρευνα για την ποιότητα του γάλακτος για βρέφη, μεταξύ των οποίων και του Enfamil της εταιρίας Mead Johnson Nutrition.

Ads

 
Ένα βρέφος στην Οκλαχόμα βρέθηκε θετικό στο βακτήριο Cronobacter, το οποίο κάποιες φορές συνδέεται με σπάνιες νόσους σε νεογέννητα και το οποίο εντοπίστηκε σε βρεφικό γάλα σε σκόνη, ανακοίνωσε χθες Τρίτη η Μπάρμπαρα Ρέινολντς, εκπρόσωπος των Κέντρων για τον Έλεγχο και την Πρόληψη των Ασθενειών.
 
Το βρέφος δεν είχε καταναλώσει το γάλα Enfamil, σύμφωνα με την Λέσλι Μπένετ-Ουέμπ των υπηρεσιών υγείας της Οκλαχόμα. Το βρέφος, μικρότερο του ενός μηνός, νοσηλεύτηκε και πήρε εξιτήριο, είπε η ίδια.
 
Αυτό είναι το τρίτο κρούσμα με βρέφος που μολύνεται από το συγκεκριμένο βακτήριο τις τελευταίες εβδομάδες μετά τον θάνατο ενός βρέφους στο Μιζούρι και το περιστατικό με ένα βρέφος που μολύνθηκε στο Ιλινόις.
 
Το ηλικίας 10 ημερών βρέφος στο Μιζούρι κατανάλωσε το βρεφικό γάλα Enfamil Premium, ενώ το βρέφος στο Ιλινόις κατανάλωσε και άλλες μάρκες γάλακτος πλην του Enfamil, καθώς και πολλά άλλα προϊόντα που πωλούνται σε σούπερ μάρκετ, σύμφωνα με τα Κέντρα για τον Έλεγχο και την Πρόληψη των Ασθενειών.
 
Τα πολυκαταστήματα Wal-Mart και πολλά άλλα καταστήματα λιανικής πώλησης στις ΗΠΑ απέσυραν τις συσκευασίες του Enfamil, αλλά η ομοσπονδιακή έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη δεν έχει μέχρι στιγμής εντοπίσει σχέση ανάμεσα στο εν λόγω γάλα και κάποια ασθένεια.
 
Οι υγειονομικές αρχές πραγματοποιούν ελέγχους σε ανοιγμένες συσκευασίες του γάλακτος–τόσο σε υγρή μορφή όσο και σε μορφή σκόνης–και σε εμφιαλωμένο αποσταγμένο νερό που χρησιμοποιήθηκε για την τροφή του βρέφους στο Μιζούρι. Επίσης ελέγχουν τις κλειστές φιάλες και κονσέρβες από την παρτίδα γάλακτος που κατέσχεσαν από την οικογένεια του βρέφους, το νοσοκομείο και το Wal-Mart, απ΄όπου αγοράστηκε το γάλα.