Ελεύθερος υπό τον όρο να παραμείνει στο νομό Δράμας αφέθηκε ο ειδικός φρουρός Βασίλης Σαραλιώτης, σύμφωνα με απόφαση του πενταμελούς Εφετείου της Λαμίας. Ο Βασίλης Σαραλιώτης ζήτησε από το δικαστήριο την αναστολή εκτέλεσης της ποινής του στις φυλακές της Κασσάνδρας επικαλούμενος ανεπανόρθωτη βλάβη.

Ads

 
Ένα μόλις χρόνο πριν, ο ειδικός φουρός είχε καταδικαστεί σε 10ετή κάθειρξη για τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου το Δεκέμβριο του 2008, μαζί με τον Επαμεινώνδα Κορκονέα, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε ισόβια.
 
Η υπό όρους αποφυλάκιση του Βασίλη Σαραλιώτη αποφασίστηκε ομόφωνα από το πενταμελές Εφετείο Λαμίας, παρά την αντίθετη γνώμη του Εισαγγελέα, ο οποίος είχε ζητήσει ν’ απορριφθεί η αίτηση αναστολής της ποινής του. Το Εφετείο έθεσε ως όρο την μόνιμη παραμονή του Β. Σαραλιώτη στο νομό Δράμας, που είναι και ο τόπος καταγωγής του.
 
Ο Β. Σαραλιώτης επικαλέστηκε την ασθένεια του πατέρα του, τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η οικογένειά του και το γεγονός ότι δεν έχει ακόμη προσδιορισθεί η εκδίκαση της υπόθεσης σε β΄ βαθμό, ενώ τον Ιούλιο του 2012, με βάση το νόμο, θεμελίωνε ούτως ή άλλως δικαίωμα απόλυσης από τις φυλακές.