Σε συνέντευξή του στον «Τύπο της Κυριακής» ο υπουργός Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης δήλωσε ότι η Ελλάδα έχει ιστορική και εθνική ευθύνη για την υπεράσπιση της Κυπριακής Δημοκρατίας και συνέστησε ψυχραιμία αλλά και αποφασιστικότητα αναφερόμενος στο θέμα των γεωτρήσεων στην Κύπρο.

Ads

Σχετικά με τις αντιδράσεις της Άγκυρας στα κυπριακά σχέδια γεωτρήσεων, δήλωσε πως “η Τουρκία συνεχίζει να συμπεριφέρεται ως χώρα που μπορεί να κινείται εκτός διεθνούς πλαισίου κανόνων και υποχρεώσεων, με μονομερείς ενέργειες αμφισβήτησης του Διεθνούς Δικαίου και νοοτροπία που παραπέμπει στο ιστορικό παρελθόν των συγκρούσεων στην περιοχή μας”.

Ο υπουργός Άμυνας πρόσθεσε πως “ο καθένας αναλαμβάνει την ευθύνη των επιλογών του και η Ελλάδα τη δική της”.

Τέλος σε ερώτηση για την προγραμματισμένη επίσκεψή του στο Ισραήλ, είπε πως εντάσσεται στο πλαίσιο της πολιτικής της κυβέρνησης για τη διαμόρφωση μιας σταθερής στρατηγικής εταιρικής σχέσης με τη χώρα. “Η επιλογή μας αυτή δεν έχει συγκυριακά χαρακτηριστικά, ούτε ετεροπροσδιορίζεται από το κλίμα στις σχέσεις με άλλες χώρες της περιοχής και ιδιαίτερα με την Τουρκία και τον Αραβικό κόσμο”, υποστήριξε.

Ads