Τουλάχιστον 23 άμαχοι νεκροί και 18 τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός από την πυραυλική επίθεση του ουκρανικού στρατού στο κέντρο του Ντονιέτσκ, της πρωτεύουσας της ομώνυμης Λαϊκής Δημοκρατίας, το μεσημέρι της Δευτέρας.

Ads

Ο πύραυλος τύπου Tochka-U, χτύπησε την κεντρική λεωφόρο Πούσκιν, κοντά σε στάση λεωφορείου και μπροστά από ATM που υπήρχε ουρά από κόσμο, στο κέντρο της πόλης, με εν δυνάμει στρατιωτικούς στόχους να βρίσκονται χιλιόμετρα μακριά.

Η έκταση των απωλειών σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΛΔ του Ντονιέτσκ, Ντενίς Πουσίλιν,  οφείλεται στο γεγονός ότι ο πύραυλος έφερε κεφαλή με βομβίδια για βομβαρδισμό διασποράς.

Οι αρχές της ΛΔ του Ντονιέτσκ χαρακτήρισαν την επίθεση «κτηνώδες τρομοκρατικό χτύπημα του καθεστώτος του Κιέβου», αφού «ο εχθρός ήξερε πολύ καλά ότι θα επέφερε την εξόντωση αποκλειστικά άμαχων κατοίκων και την καταστροφή αστικής υποδομής».

Ads

Βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα ο δημοσιογράφος Patrick Lancaster καταγράφει φρικιαστικές εικόνες, ενώ ο ίδιος έχασε τα λόγια του όταν μπήκε σε ένα κατεστραμμένο λεωφορείο, καθώς αντίκρισε τουλάχιστον τρεις σορούς αμάχων.

ΠΡΟΣΟΧΗ! ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ!