Νέο περιστατικό έντασης κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής σημειώθηκε ξανά με τον συνήγορο υπεράσπισης του ιερέα που κατηγορείται για βιασμό ανήλικης στα Κάτω Πατήσια Ανδρέα Θεοδωρόπουλου.

Ads

Συγκεκριμένα, ο Α.Θεοδωρόπουλος διαπληκτίστηκε έντονα με την παρουσιάστρια Φαίη Σκορδά κατά τη διάρκεια της εκπομπής «Πρωίνό» στην οποία ήταν καλεσμένος.

Σημειώνεται ότι είχε προηγηθεί σε εκπομπή του ΑΝΤ1 έντονο φραστικό επεισόδιο μεταξύ του δικηγόρου και του δημοσιογράφου Γιώργου Παπαδάκη με τον δικηγόρο να αφήνει αιχμές για καταγγελία εναντίον του δημοσιογράφου προκαλώντας την οργή του Γ.Παπαδάκη.

Στην εκπομπή Πρωινό, αφού υπήρξε αναγγελία του δικηγόρου ότι  θα κινηθεί νομικά εναντίον του Γιώργου Παπαδάκη, οι τόνοι μεταξύ δικηγόρου και παρουσιάστριας ανέβηκαν όταν η ίδια κατηγόρησε τον ίδιο ότι προσπαθεί να κάνει ντόρο γύρω από το όνομά του.

Ads

«Μην φωνάζετε. Είστε λίγο επιθετικός. Εσείς αυτή τη στιγμή οφείλετε» να δημιουργήσετε ντόρο γύρω από το όνομά σας με τις δηλώσεις που κάνετε από το Σαββατοκύριακο στην εκπομπή της Σίσσυς Χρηστίδου, μέχρι το σόου που κάνατε στον κ. Παπαδάκη, μέχρι αυτά που λέτε τώρα. Είπατε ότι είναι μόδα οι βιασμοί για να παίζει το δικό σας όνομα στα site και να σας καλούν στις εκπομπές. Έτσι κάνετε καριέρα; Κάνετε έτσι καριέρα;», ρώτησε η Φαίη Σκορδά.

«Κυρία Σκορδά θέλετε να σας θυμίσω πώς έχετε κάνει εσείς καριέρα; Θέλετε να σας θυμίσω πώς έχετε κάνει εσείς καριέρα;» αντεπιτέθηκε ο Ανδρέας Θεοδωρόπουλος, ο οποίος πρόσθεσε: «Να μη σας θυμίσω μια εκπομπή που έχετε κάνει στο Μακεδονία TV, με έναν Αγαμέμνονα ο οποίος κινείται εναντίον σας και σας χαρακτηρίζει». Μετά και από αυτό η σύνδεση με τον δικηγόρο διακόπηκε.

«Τι θα πείτε αν βγουν και άλλα κορίτσια;»

Σχετικά με την υπόθεση του υπόδικου ιερέα, ο δικηγόρος δήλωσε μεταξύ άλλων πως «όποιος άνδρας ή γυναίκα κάνει μια έγγραφη αναφορά στις αρχές δεν σημαίνει ότι η αναφορά – καταγγελία είναι αληθής. Η συνείδησή μου η θρησκευτική είναι άσχετη με την επαγγελματική μου ιδιότητα και την κατάρτισή μου. Το τεκμήριο αθωότητας υπάρχει για όλους.

»Εδώ λοιπόν, όταν υπάρχει μια καταγγελία, αν δεν στοιχειοθετείται αγαπητοί παρουσιαστές του ΑΝΤ1 από αποδεικτικά μέσα, δεν μπορεί να υπάρχει το έγκλημα του βιασμού, της αποπλάνησης, της ασέλγειας. Υπάρχουν εννέα μάρτυρες υπέρ του ιερέα, ανάμεσά τους η ταμίας του φιλόπτωχου ταμείου η οποία αναφέρει ότι, όταν σταμάτησε η οικονομική βοήθεια προς την οικογένεια (της καταγγέλλουσας), τότε ξεκίνησε η καταγγελία.» δήλωσε ο συνήγορος υπεράσπισης, ο οποίος, σε ερώτηση του Γιώργου Λιάγκα, για το τι πιστεύει ο ίδιος αναφορικά με την αθωότητα του πελάτη του, απάντησε κατηγορηματικά.

«Η πλευρά του ιερέα είναι ότι η κατηγορία δεν ευσταθεί διότι ούτε βιαστής υπήρξε ποτέ ούτε είναι, ούτε παιδεραστής. Επίσης τις ημερομηνίες που αναφέρονται από την ανήλικη έχει άλλοθι ο εντολέας μου ότι ήταν συνεχώς με την οικογένειά του».

«Τι θα πείτε αν βγουν και άλλα κορίτσια;» ρώτησε στο σημείο αυτό η Φαίη Σκορδά.

«Να βγουν κυρία Σκορδά. Να βγουν» ήταν η απάντηση του δικηγόρου, ο οποίος επέμεινε στη γραμμή ότι ο ιερέας δεν παραδέχεται καμία σχέση με την ανήλικη εκτός από την σχέση που είχε ως ιερέας με όλα τα παιδιά της ενορίας.

«Ισχύει ότι ο πελάτης σας ισχυρίστηκε πως η κοπέλα ήταν ερωτευμένη «μαζί του;» επέμεινε ο Γιώργος Λιάγκας.

«Και με εσάς μπορεί να είναι ερωτευμένη κύριε Λιάγκα και με μένα και με τον δάσκαλό της, τι σημαίνει αυτό, ότι μπορεί να ποινικοποιηθεί; Επειδή είμαι θρησκευόμενος συμβουλεύω όποιον παιδί, ανήλικο ή ενήλικο, έχει υποστεί σωματική βία να το καταγγείλει. Η κοπέλα δεν τον κατήγγειλε αμέσως. Περάσαν πέντε χρόνια. Έχει κάποιο λόγο που το κατήγγειλε τώρα και θα το πούμε στην ανάκριση. Έχουμε εννέα μάρτυρες που επιβεβαιώνουν το άλλοθι του ιερέα».

«Εδώ δεν θυμόμαστε τι φάγαμε χθες. Πώς θυμούνται οι μάρτυρες πριν από τέσσερα χρόνια τις συγκεκριμένες ημερομηνίες που ήταν ο ιερέας;» αναρωτήθηκε ο δημοσιογράφος – παρουσιαστής για να λάβει την απάντηση πως υπάρχουν κάμερες στον ναό που μαρτυρούν τις κινήσεις του ιερέα ακόμα και μετά από χρόνια.