Εξακολουθεί να μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά σε δασική έκταση στην τοπική κοινότητα Αραχναίο, του δήμου Ναυπλιέων, στην Αργολίδα, με τους πυροσβέστες να δίνουν μάχη με τις φλόγες.

Ads

Νωρίτερα, μήνυμα μέσω του 112 έστειλε η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για εκκένωση της περιοχής Γκάτζιας Επιδαύρου.

Συγκεκριμένα το μήνυμα ανέφερε: «Αν βρίσκεστε στην περιοχή Γκάτζια Επιδαύρου, απομακρυνθείτε άμεσα προς Μετόχι. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή. Οδηγίες αυτοπροστασίας: https://www.civilprotection.gr/el/dasikes-pyrkagies».

Σε ύφεση η πυρκαγιά στη Χαλκίδα

Σε ύφεση είναι στο μεταξύ η φωτιά που εκδηλώθηκε  στο Βαθροβούνι Χαλκίδας, γύρω στις 4 το απόγευμα της Κυριακής. Οι προσπάθειες των πυροσβεστών θα συνεχιστούν όλη τη νύχτα για την πλήρη κατάσβεση της φωτιάς και την πρόληψη τυχόν αναζωπυρώσεων.

Ads

Η φωτιά πλησίασε σε κατοικημένη περιοχή, με τους ισχυρούς ανέμους να δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων, ωστόσο -σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση- δεν κινδύνεψαν κατοικίες

«Έχουμε αποφύγει τα δύσκολα. Είναι θέμα χρόνου οι επίγειες και εναέριες δυνάμεις, όπως επίσης μηχανήματα και υδροφόρα που έχουν διατεθεί από την Περιφέρεια και τους δήμους να ελέγξουν την κατάσταση» αναφέρει, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας Γιώργος Κελαϊδίτης και μάλιστα συμπεραίνει «ήδη έχουμε αποφύγει τα δύσκολα με την ενεργοποίηση που είχαμε».

Υπό μερικό έλεγχο στη Σαλαμίνα – Σε ύφεση στη Ζάκυνθο

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που εκδηλώθηκε νωρίτερα σε χαμηλή βλάστηση στον Άγιο Νικόλαο Σαλαμίνας, ενώ σε ύφεση βρίσκεται και η φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή Νερατζούλες στη Ζάκυνθο.

Χάρτης επικινδυνότητας για τη Δευτέρα

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη , για αύριο Δευτέρα 26 Ιουλίου 2021, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

  • Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης της νήσου Κυθήρων)
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Εύβοιας, ΠΕ Βοιωτίας)
  • Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Κορίνθου, ΠΕ Αργολίδας)
  • Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Λέσβου, ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας)