Προβλήματα με τον κορωνοϊό προέκυψαν στην ελληνική αποστολή που θα συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Ads

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (ΕΟΕ) ανακοίνωσε ότι έχει λάβει επίσημη ενημέρωση για ένα κρούσμα κορωνοϊού στην Ολυμπιακή ομάδα σε αθλητή της ιστιοπλοϊας. Μάλιστα, όπως αναφέρει, ο αθλητής βρίσκεται σε καραντίνα και με τη συμπλήρωση των 14 ημερών θα υποβληθεί σε νέο τεστ κορωνοϊού.

Σε περίπτωση που είναι αρνητικό θα γίνει προσπάθεια να αναχωρήσει αμέσως για το Τόκιο, ώστε να προλάβει να πάρει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν και ακόμη δύο κρούσματα, ένας συνοδός και ένας αθλητής.

Ads

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΟΕ:

“Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή ανακοινώνει ότι έχει επίσημη ενημέρωση για ένα κρούσμα κορονοϊού στην Ολυμπιακή ομάδα σε αθλητή της ιστιοπλοΐας.

Ο αθλητής βρίσκεται σε καραντίνα και με τη συμπλήρωση των 14 ημερών θα υποβληθεί σε νέο τεστ κορονοϊού.

Σε περίπτωση που είναι αρνητικό θα γίνει προσπάθεια να αναχωρήσει αμέσως για Τόκιο, για να προλάβει να πάρει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες”.

Στο μεταξύ αλματώδη αύξηση έχουν τα κρούσματα Covid-19 στην Ιαπωνία. Ανάμεσα στις θετικές περιπτώσεις υπάρχουν πολλές που έχουν άμεση ή έμμεση σχέση με αθλητές.

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Γιοσιχίντε Σούγκα ζήτησε από τον πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Τόμας Μπαχ να τηρηθούν τα υγειονομικά μέτρα για να μην υπάρξει περαιτέρω διασπορά. «Για την επιτυχία της διοργάνωσης αλλά και για να έχουμε τη στήριξη του λαού θα πρέπει όλοι οι συμμετέχοντες να τηρήσουν τα μέτρα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ιάπωνας πρωθυπουργός.

Σε ένα ξενοδοχείο, στην πόλη Χαμαμάτσου, όπου μένει μία βραζιλιάνικη αποστολή 31 ατόμων, επτά μέλη από το προσωπικό βρέθηκαν θετικά, αλλά, προς το παρόν, οι αθλητές είναι αρνητικοί.

Η ρωσική ομάδα ράγκμπι βρίσκεται σε καραντίνα καθώς ο προπονητής τους νόσησε, ενώ η ολυμπιακή ομάδα των προσφύγων που προετοιμάζεται στο Κατάρ ανέβαλε, προς το παρόν, το ταξίδι της για την Ιαπωνία διότι μέλος από την αποστολή βρέθηκε θετικό.