Νέο μίνι καύσωνα θα ζήσει η Ελλάδα από την Τετάρτη, ενώ σήμερα, Δευτέρα 12 Ιουλίου 2021 αναμένονται τοπικές νεφώσεις από το μεσημέρι και βροχές κυρίως στα ορεινά. H θερμοκρασία θα κινηθεί σε κανονικά για την εποχή επίπεδα. Οι άνεμοι θα πνέουν έως 5 μποφόρ στο Αιγαίο.

Ads

Πιο αναλυτικά, αρχικά αναμένεται ηλιοφάνεια και αραιές νεφώσεις στα βόρεια όμως από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά και στο Βόρειο Αιγαίο.

Θερμή εισβολή την Τρίτη και «μίνι» καύσωνας την Τετάρτη

Την Τρίτη, θα αρχίσει να ανεβαίνει απότομα η θερμοκρασία, και την Τετάρτη αναμένονται θερμοκρασίες που θα αγγίξουν και τους 42 βαθμούς κελσίου συνθήκες καύσωνα δηλαδή.

Ads

H άνοδος της θερμοκρασίας θα αρχίσει από τα δυτικά την Τρίτη. Για την Τετάρτη, ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος. Θα σημειωθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια ηπειρωτικά τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ασθενείς και πρόσκαιρα στο Ιόνιο δυτικοί 4 μποφόρ. Στα ανατολικά μεταβλητοί 3 με 4, στο Αιγαίο βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ και πρόσκαιρα κατά τη διάρκεια της ημέρας τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο σε όλη τη χώρα. Υψηλές θερμοκρασίες θα επικρατήσουν και την Πέμπτη, ενώ η πτώση θα αρχίσει σταδιακά από την Παρασκευή.

Τετάρτη

Γενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα βόρεια ηπειρωτικά τις απογευματινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ασθενείς και πρόσκαιρα στο Ιόνιο δυτικοί 4 μποφόρ. Στα ανατολικά μεταβλητοί 3 με 4, στο Αιγαίο βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ και πρόσκαιρα κατά τη διάρκεια της ημέρας τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο σε όλη τη χώρα.

Πέμπτη

Γενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα βόρεια ηπειρωτικά τις απογευματινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ασθενείς και βαθμιαία βορειοδυτικοί 4 και στο Ιόνιο έως 5 μποφόρ. Στα ανατολικά μεταβλητοί 3 με 4 και στο Αιγαίο βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα.