Απάντηση στον πρώην γραμματέα Πολιτικού Σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας, Νίκο Καραχάλιο, στους ισχυρισμούς που εξέφρασε για τον Φώτη Κουβέλη, κατά την συνέντευξή του στο Tvxs.gr δίνει ο τέλευταίος με δήλωση που μας παραχώρησε.

Ads

Το Tvxs.gr επικοινώνησε με τον Φ. Κουβέλη, ζητώντας του να σχολιάσει την εξής αποστροφή του κ. Καραχάλιου, στη συνέντευξη:

«Τον Ιούνιο του 2012 ο Γιώργος Παπανδρέου – αυτόν που τα ΜΜΕ αποκαλούσαν κοροϊδευτικά “Γιωργάκη”- τόλμησε να επιβάλει πρόστιμο σε μια πολύ μεγάλη εταιρεία πετρελαιοειδών και την επόμενη μέρα ο Φώτης Κουβέλης ήρε την υποστήριξή του από την κυβέρνηση. Η κυβέρνηση από τρικομματική έγινε δικομματική. Για τα υπόλοιπα ρωτήστε τους αρμόδιους που ασκούσαν διακυβέρνηση εκείνη την εποχή, υπάρχουν και στελέχη του ΠΑΣΟΚ που έχουν μιλήσει για αυτά τα ζητήμα. Μπορείτε να ρωτήσετε και τον ίδιο τον κύριο Κουβέλη γιατί έφυγε από την κυβέρνηση Παπανδρέου. Πραγματικά όμως».

Ο κ. Κουβέλης μας είπε λοιπόν τα εξής: «Θέλω να ειμαι βέβαιος ότι ο κ. Καραχάλιος κάπου έχει μπερδευτεί: Ουδέποτε μετείχα με την οποιαδήποτε ιδιότητά μου, και ειδικότερα ως πρόεδρος της τότε ΔΗΜΑΡ, στην οποιαδήποτε τρικομματική κυβέρνηση με τον κ. Γιώργο Παπανδρέου. Θέλω να πιστεύω ότι ο κ. Καραχάλιος παρεσύρθη σε μία ιστορικού χαρακτήρα πολιτική αναφορά από προχειρότητα των ερευνών του. Κατά τα άλλα, αγνοώ απολύτως το περιστατικό στο οποίο αναφέρεται. Η μνήμη, η οποία καθοδηγεί την οποιαδήποτε πολιτική αναφορά, οφείλει, τουλάχιστον, να είναι ακριβής και, σε κάθε περίπτωση, αυτοελεγχόμενη». 

Ads