Ιστορία αναμένεται να γράψει η Laurel Hubbard, καθώς θα γίνει και επίσημα η πρώτη transgender αθλήτρια που θα αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Στο Τόκιο, όντας μέλος της ομάδας της Νέας Ζηλανδίας, θα αγωνιστεί στο άθλημα της άρσης βαρών.

Ads

Η 43χρονη αθλήτρια, που αυτοπροσδιορίζεται τα τελευταία χρόνια ως γυναίκα, είχε συμμετάσχει και αγωνιστεί παλαιότερα σε ανδρικές διοργανώσεις, ενώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο θα αγωνιστεί στην κατηγορία 87 κιλών γυναικών και θα διεκδικήσει ένα από τα μετάλλια.

«Είμαι ευγνώμων για την καλοσύνη και την υποστήριξη που έχουν που μου έχουν προσφέρει τόσοι πολλοί Νεοζηλανδοί» ανέφερε χαρακτηριστικά η αθλήτρια σε δήλωση που εξέδωσε τη Ολυμπιακή Επιτροπή της Νέας Ζηλανδίας, την ίδια στιγμή που επικριτές κάνουν λόγο για άδικο πλεονέκτημα.

Σύμφωνα με τους κανόνες της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής που εκδόθηκαν τον Νοέμβριο του 2015, τρανς αθλήτριες επιτρέπεται να αγωνίζονται στις γυναικείες κατηγορίες χωρίς να έχουν υποβληθεί σε επέμβαση διόρθωσης φύλου, υπό την προϋπόθεση τα επίπεδα τεστοστερόνης τους να βρίσκονται κάτω από 10 nanomoles ανά λίτρο για τουλάχιστον δώδεκα μήνες.

Ads