«Αντίο» στις μάσκες θα πουν όσοι πλήρως εμβολιασμένοι θα επισκέπτονται από σήμερα τα γυμναστήρια, ο πρώτος κλειστός χώρος στον οποίο αίρεται η υποχρεωτικότητα του μέτρου. Αρκεί να επιδείξουν το Πράσινο Πιστοποιητικό ή τη βεβαίωση εμβολιασμού. Αρχής γενομένης αρχών Ιουλίου, όλα δείχνουν ότι απαγόρευση κυκλοφορίας και μάσκες οδεύουν προς το τέλος τους.

Ads

Μάλιστα από αρχές Ιουλίου, οι πλήρως εμβολιασμένοι θα μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα, χωρίς τους περιορισμούς της μάσκας, σε εξωτερικούς χώρους, κάτι που εκτιμάται ότι θα διευκολύνει και τον τουρισμό. Ωστόσο, είναι εξαιρετικά δύσκολο να ελεγχθεί αν όποιος κυκλοφορεί χωρίς μάσκα σε εξωτερικό χώρο είναι πλήρως εμβολιασμένος…

Το αργότερο τον Σεπτέμβριο, όταν θα έχει προχωρήσει και το εμβολιαστικό πρόγραμμα, αναμένεται να αποχωριστούμε τη μάσκα και σε άλλους κλειστούς χώρους, όπως μουσεία, κλειστά θέατρα και γήπεδα, κλειστούς χώρους εστίασης και διασκέδασης, εμπορικές εκθέσεις κλπ.

Ήδη από 19η Ιουνίου έχει ξεκινήσει η επαναλειτουργία εμποροπανηγύρεων (περιφερειακές ενότητες όπου έχει εμβολιαστεί το 50% του πληθυσμού), λούνα παρκ, υπαίθριων παιδότοπων, υπηρεσιών Ευεξίας και λουτρών, ενώ αυξήθηκε ο αριθμός πελατών στα καταστήματα.

Ads

Από 1ης Ιουλίου ανοίγουν ξανά οι κλειστοί κινηματογράφοι (12μηνης λειτουργίας), παρουσία θεατών στο 50% της δυναμικότητάς τους, αρκεί οι πελάτες να επιδείξουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή αρνητικού self-test, υποχρεωτική η μάσκα, ενώ το εισιτήριο θα εκδίδεται ηλεκτρονικά για διευκόλυνση ενδεχόμενης ιχνηλάτησης.

Παράλληλα, με την αλλαγή του μήνα, ανοίγουν ξανά κλαμπ και κέντρα διασκέδασης, με αυστηρούς όρους προστασίας. Επανέρχεται ο χορός και στις δεξιώσεις, και απελευθερώνεται πλήρως το ωράριο ελεύθερης κυκλοφορίας, η οποίο τώρα σταματά στις 01:30 έως τις 05:00.