“Πόλεμος” ξέσπασε μεταξύ του ΜέΡΑ25 και του ΚΚΕ στον απόηχο του του 1ου Διαβουλευτικού Συνεδρίου που πραγματοποίησε το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη στα Λιπάσματα Δραπετσώνας.

Ads

Αρχικά, σε δημοσίευμά του με τίτλο “Τι… μάθαμε στο συνέδριο του ΜέΡΑ25” ο Ριζοσπάστης κατηγορεί τον κύριο Βαρουφάκη πως στην ομιλία του ανακύκλωσε “τις ίδιες ξανασερβιρισμένες απάτες στον λαό, από τότε που όπως μάθαμε… έπαιρνε τα μέτρα της τρόικα, ως υπουργός Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ που έστρωσε τον δρόμο στο τρίτο μνημόνιο”.

“Δεν ήταν βέβαια και το μόνο που μάθαμε από την εν λόγω ομιλία που είχε «πολύ νόημα» συνεχίζει το δημοσίευμα και προσθέτει: “Μάθαμε ακόμη ότι οι «τροϊκανοί» «προτιμούν να πεθάνουν παρά να ενεργοποιήσουν την πράσινη μετάβαση μέσω της σύμπραξης ΕΤΕπ – ΕΚΤ», υλοποιώντας τη «ριζοσπαστική» πρόταση του ΜέΡΑ25 που προβλέπει «η Ευρώπη να επενδύει τουλάχιστον 500 δισ. κάθε χρόνο στην πράσινη Ενέργεια, στις πράσινες συγκοινωνίες (…) από ομόλογα της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων την τιμή των οποίων θα στηρίζει η ΕΚΤ».

Δεν ξέρουμε αν οι «τροϊκανοί» έχουν τάσεις αυτοκτονίας, σίγουρα πάντως θα πεθάνουν από τα γέλια ακούγοντας να βαφτίζεται το Ταμείο Ανάκαμψης που ψήφισαν πριν από μερικούς μήνες και που πίνουν νερό στο όνομά του οι επιχειρηματικοί όμιλοι, μαζί με ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ και λοιπούς, ως σχέδιο «πράσινης μετακαπιταλιστικής φεμινιστικής κοινής ευημερίας» αναφέρει.

Ads

ΜεΡΑ25:  Λαβαρα, υπερσυντηρητισμός και ψεύδη από το ΚΚΕ

Απαντώντας το ΜέΡΑ25 κατηγορεί το ΚΚΕ πως “δεν είναι η πρώτη φορά που επιστρατεύει εσκεμμένες διαστρεβλώσεις των θέσεων του, ακόμα και ψέμματα”.

“Καλούμε την ηγεσία του ΚΚΕ να σαρώσουν κάθε νόμο ή υπουργική απόφαση που φέρει την υπογραφή του Γιάνη Βαρουφάκη την περίοδο της σύντομης υπουργίας του. Δεν θα βρουν ούτε ένα μέτρο της τρόϊκας” σημειώνει η ανακοίνωση.

Επιπλέον, κατηγορεί τον Ριζοσπάστη για διαστρέβλωση, υπενθυμίζοντας πως ο Γιάνης Βαρουφάκης έχει ταχθεί κατά του Ταμείου Ανάκαμψης, κάνοντας και σχετική πανευρωπαϊκή καμπάνια.

Δυσκολευόμαστε όμως να πάρουμε στα σοβαρά κείμενα του ΚΚΕ που ξεκινούν την αναφορά τους στο Συνέδριό μας με την φράση: «Με τις ίδιες ξανασερβιρισμένες απάτες στον λαό…». Πρόκειται για φράση που χρησιμοποιείς όταν θέλεις να κλείσεις κάθε διάλογο πριν αυτός ξεκινήσει – κάτι που κάνει κάποιος όταν δεν έχει αυτοπεποίθηση για τη δύναμη των επιχειρημάτων του.””προσθέτει σε άλλο σημείο το ΜέΡΑ25.

Τέλος, κατηγορεί τον Περισσό “λάβαρα, υπερσυντηρητισμό και ψεύδη”, υποστηρίζοντας πως προχωρά σε αυτές τις επιθέσεις κατά το ΜέΡΑ25 γιατί τους ενοχλεί.