Μαζικές διαδηλώσεις ενάντια στο πολυνομοσχέδιο και τις απολύσεις στο Δημόσιο πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη στη Θεσσαλονίκη.

Ads

 

Δημοτικοί αστυνομικοί, σχολικοί φύλακες και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι στους δήμους, ξεκίνησαν από το δημαρχείο και έφτασαν με πορεία έξω από την ΕΡΤ3 στη λεωφόρο Στρατού. Έξω από την ΕΡΤ3 συγκεντρώθηκαν επίσης μέλη του ΕΚΘ, ΕΔΟΘ, ΣΥΡΙΖΑ, τα πρωτοβάθμια σωματεία, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και απλοί πολίτες που είναι αντίθετοι στις απολύσεις και τη διαθεσιμότητα. Δυναμική και η παρουσία των εκπαιδευτικών, οι οποίοι σε ένδειξη διαμαρτυρίας απέκλεισαν προσωρινά την είσοδο του ιδιωτικού ΙΕΚ ΑΚΜΗ.
 
Οι συγκεντρωμένοι έξω από την ΕΡΤ3 προχώρησαν στη συνέχεια σε πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης με κατεύθυνση το υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης. Από την πλατεία αρχαίας αγοράς, στο άγαλμα Βενιζέλου, ξεκίνησε η πορεία του ΠΑΜΕ. Προηγήθηκε μηχανοκίνητη πορεία των δημοτικών αστυνομικών μέχρι το δημαρχείο.

Μικροεντάσεις σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης. Ομάδα αντιεξουσιαστών διαπληκτίστηκε με δημοτικούς αστυνομικούς φωνάζοντας συνθήματα με αποτέλεσμα οι δεύτεροι να αποχωρήσουν από τη διαδήλωση. Όταν η πορεία έφτασε έξω από το υπουργείο Μακεδονίας Θράκης ορισμένοι διαδηλωτές επιχείρησαν να ανοίξουν την πόρτα.
 
* Φωτογραφίες Κωνσταντίνος Τσακαλίδης/ Fosphotos