Για υποκίνηση βίας κατηγορείται αξιωματικός της αστυνομίας της Βαρκελώνης, ο οποίος μέσω της σελίδας του στο Facebook εξέφρασε υποτιμητικά έως υβριστικά σχόλια για τους «Αγανακτισμένους» διαδηλωτές. Την στάση των αστυνομικών κατά την εκκένωση της πλατείας της Καταλονίας επέκρινε και ο αρχηγός της αστυνομίας.

Ads

«Ήταν σαν να βρίσκεσαι σε ένα ζαχαροπλαστείο και να μην μπορείς να φας ούτε ένα κομμάτι τούρτας. Τόσοι π…ς γιοι και δεν μπορούσα να δώσω ούτε ένα χαστούκι» έγραψε στο Facebook ο αξιωματικός, Ferran TF, σχολιάζοντας τα γεγονότα της Παρασκευής όταν η αστυνομία προσπάθησε να εκκενώσει την πλατείας της Καταλονίας από τους Αγανακτισμένους.

Σύμφωνα με την «El pais» κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, ο Ferran TF καυχιόταν ότι έβλεπε τις αστυνομικές δυνάμεις να «δίνουν ξύλο για 6 ώρες», ενώ οι «βρομιάρηδες» επέστρεφαν στην πλατεία.

Έρευνες γίνονται για να πιστοποιηθεί αν συνομιλούσε και με άλλους αξιωματικούς αλλά τα ονόματα στο Facebook δεν πιστοποιούν κάτι τέτοιο. Ήδη έχει ανοίξει φάκελος κατά του συγκεκριμένου αστυνομικού για τους υβριστικούς χαρακτηρισμούς του για τους διαδηλωτές.

Ads

Όσον αναφορά τα γεγονότα της βίαιης εκκένωσης της πλατείας της Καταλονίας ο αρχηγός της αστυνομίας Felipe Puig, ενώ αρχικά είχε υπερασπιστεί τις ενέργειες των αστυνομικών την Παρασκευή και έχει αναλάβει την ευθύνη για αυτό που συνέβη, τη Δευτέρα ο ίδιος άσκησε κριτική καθώς είδε εικόνες και βίντεο από τα γεγονότα, λέγοντας ότι γνώριζε μόνο τη μία πλευρά της ιστορίας.