Ads

Στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, όπου παραμένει συγκεντρωμένο πλήθος κόσμου, βρέθηκε την Παρασκευή ο πρόεδρος ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ραδιοτηλεοπτικής Ένωσης (EBU) Ζαν Πολ Φιλιπό. Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ζήτησε την άμεση επαναφορά του σήματος της ΕΡΤ. Την άνοιγμα της ΕΡΤ ζητά με επιστολή του προς τον πρωθυπουργό και ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς. Στο Σύνταγμα, καλλιτέχνες διαδήλωσαν κατά του «λουκέτου» στη δημόσια ραδιοτηλεόραση, ενώ το απόγευμα στις 19:00 όλες οι ορχήστρες της Αθήνας δίνουν ραντεβού στην ΕΡΤ. Πυρά Τσίπρα κατά Στουρνάρα στη Βουλή: Είστε οικονομολόγος όχι συνταγματάρχης.

Το πρόγραμμα των εργαζομένων της ΕΡΤ εξακολουθεί να μεταδίδεται μέσω διαδικτύου. Το tvxs.gr παρακολουθεί τις εξελίξεις λεπτό προς λεπτό:

14:56 – Την έντονη διαφωνία τους για το κλείσιμο της ΕΡΤ με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου εκφράζουν η Ένωση Διοικητικών Δικαστών και η Ένωση δικαστικών Λειτουργών του Ελεγκτικού Συνεδρίου. 

Ads

14:39 – Την αλληλεγγύη τους στους εργαζομένους της ΕΡΤ εκφράζουν με δήλωσή τους 15 βουλευτές και στελέχη της γερμανικής Αριστεράς
 
Τη δήλωση υπογράφουν οι: Γιαν Βαν Άκεν, Κριστίν Μπούχολτζ, Ζέβιμ Ντάγξντέλεν, Ντίτερ Ντεμ, Βόλφγκαγκ Γκέρκε, Ανέτε Γκροθ, Χάικε Χένσελ, Κλαούντια Χάιντ, Αντρέγ Χούνκο, Στέφαν Λίμπιχ, Νίμα Μοβάσατ, Πάουλ Σέφερ, Αλεξάντερ Ούλριχ, Κατρίν Βόγκλερ και Κατρίν Βέρνερ.

14:26 – Εκτενή και συνεχή είναι τα ρεπορτάζ του διεθνούς Τύπου για τις εξελίξεις στην Ελλάδα μετά το αιφνίδιο λουκέτο στην ΕΡΤ. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην ένταση που έχει προκαλέσει η πραξικοπηματική απόφαση στον κυβερνητικό συνασπισμό, με τα δημοσιεύματα να τονίζουν τον κίνδυνο κατάρρευσης της τρικομματικής. Παράλληλα, εικόνες εντός και εκτός του Ραδιομεγάρου μεταδίδονται διαρκώς από τα διεθνή δίκτυα. 

 

14:24 – Και ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Ιωάννης Τσουκαλάς επικρίνει το «λουκέτο» στην ΕΡΤ. «Κανένας σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα, ιδίως όταν ως θεραπεία νοείται η ευθανασία και το πεδίο εφαρμογής η δημόσια ενημέρωση και το δημόσιο συμφέρον», τονίζει. 

14:20 – Πιθανόν τη Δευτέρα αναμένεται η απόφαση του ΣτΕ για το αν θα χορηγήσει ή όχι προσωρινή διαταγή, με την οποία θα «παγώνει» προσωρινά την απόφαση της κυβέρνησης για το λουκέτο στην  ΕΡΤ. 

14:14 – Σήμερα στις 18:00 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η πρώτη ανοικτή γενική συνέλευση στην ΕΡΤ. 

14:13 – Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Φώτη Κουβέλη με τον υπουργό Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη για το θέμα της ΕΡΤ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Φώτης Κουβέλης εμφανίστηκε ανένδοτος και ζήτησε από τον υπουργό Επικρατείας να πάρει πίσω την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που καταργεί την ΕΡΤ.
 
Ζήτησε επίσης να εκπέμψει η ΕΡΤ κανονικό πρόγραμμα (και όχι με επαναλήψεις και ντοκιμαντέρ) και να συσταθεί άμεσα μία επιτροπή, τα μέλη της οποίας θα προτείνουν τα τρία κόμματα, η οποία θα επεξεργαστεί το σχέδιο αναδιάρθρωσης και εξορθολογισμού της ΕΡΤ.

13:59 – Για το θέμα των απολύσεων στην ΕΡΤ ρωτήθηκε η εκπρόσωπος Τύπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τζένιφερ Ψάκι, αποφεύγοντας να δώσει ευθεία απάντηση.
 
«Έχουμε δε αυτές τις αναφορές. Δεν έχω κάτι συγκεκριμένο αυτή τη στιγμή. Αναγνωρίζουμε ασφαλώς ότι είναι δύσκολες οικονομικές εποχές, και στηρίζουμε την Ελλάδα και τους Έλληνες σε αυτή την οικονομική κρίση. Καταλαβαίνουμε την ανάγκη για μεταρρυθμίσεις, ώστε η Ελλάδα να γίνει πιο ανταγωνιστική και ευημερούσα στο μέλλον».

13:55«Το Εuro Working Group ενέκρινε την δόση των 3,3 δισ. ευρώ», δήλωσε αξιωματούχος του ΥΠΟΙΚ, ενώ σε ερώτηση εάν η απόλυση των εργαζομένων της ΕΡΤ βοήθησε στην απόφαση, απάντησε: «Ασφαλώς και βοήθησε».
 
13:40 – Σε εξέλιξη βρίσκεται συνάντηση του υπουργού Επικρατείας Δ.Σταμάτη με τον Φώτη Κουβέλη στην Αγίου Κωνσταντίνου σε μια προσπάθεια εξεύρεσης κοινού τόπου για την ΕΡΤ
 
13:31 – Συνεδριάζει αυτή την ώρα, στο κτίριο του ραδιομεγάρου της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή το διασωματειακό συμβούλιο των Συνεργαζόμενων Ενώσεων στον χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ, προκειμένου να αποφασίσει για τη συνέχεια των κινητοποιήσεων μετά την αναστολή της λειτουργίας της ΕΡΤ.
 
Νωρίτερα, η συνέλευση των δημοσιογράφων της ΕΡΤ αποφάσισε να ζητήσει από το διασωματειακό τη συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων σε όλα τα μέσα ενημέρωσης.

13:13 – Η αδυναμία απολύσεων και η τεράστια διόγκωση των δαπανών της ΕΡΤ, παράλληλα με την ανακοπή κάθε αναδιάρθρωσης από τους συνδικαλιστές, κατέστησαν μοναδική επιλογή για την κυβέρνηση το κλείσιμο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, εκτιμούν οι Financial Times. 
 
13:02 – Τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής έρευνας διέταξε η εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Ράικου με αφορμή το χθεσινό έγγραφο του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, σχετικά με συμβάσεις και αναθέσεις παραγωγών στην ΕΡΤ.
 
12:50 – Το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του «καταγγέλλει την κατάπτυστη ανακοίνωση της ΝΔ με την οποία προαναγγέλλει διώξεις σε βάρος συνδικαλιστικών οργανώσεων και εργαζομένων που παλεύουν για το δικαίωμα τους στη δουλειά. Όσο για τους διάφορους “εκλεκτούς”, που έχουν παρελάσει δεκαετίες τώρα από την ΕΡΤ, η ΝΔ και τα άλλα αστικά κόμματα να τους αναζητήσουν στο εσωτερικό τους».
 
12:23 – Επαναφορά του σήματος της δημόσιας τηλεόρασης και ραδιοφωνίας άμεσα ζητεί ο πρόεδρος της EBU, Ζαν Πολ Φιλιπό, o οποίος βρίσκεται στην Αθήνα και θα έχει εντός της ημέρας συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

image
 
12:10Διαμαρτυρία καλλιτεχνών στη Βουλή ενάντια στο κλείσιμο της ΕΡΤ
 

11:16 – Ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Κ. Μενουδάκος, θα αποφανθεί τελικά για το εάν θα χορηγήσει ή όχι προσωρινή διαταγή με την οποία θα «παγώνει» προσωρινά την από 11.6.2013 απόφαση του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα για την κατάργηση της ΕΡΤ, αργά σήμερα το απόγευμα.
 
11:00 – Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης και του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα για το «σκοτάδι» στην ΕΡΤ εξαπέλυσε σήμερα στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας. «Είστε οικονομολόγος, όχι συνταγματάρχης», τόνισε απευθυνόμενος στον κ. Στουρνάρα, ενώ από τα βέλη του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ δεν γλίτωσε ούτε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, τον οποίο κάλεσε να απαντήσει «με ποιον τρόπο διορίστηκε στην ΕΡΤ».
 

 
10:53 – Κατέθεσε αγωγή εναντίον όλων των Ενώσεων και των Ομοσπονδιών ο Πήγασος και η εκδίκαση θα γίνει σήμερα το μεσημέρι, καταγγέλλει στη ΝΕΤ ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ Γιώργος Σαββίδης.

Tweets about “#ert”


Tweets about “#occupyERT”