Πορεία στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης πραγματοποίησαν οι υπάλληλοι της Δημοτικής Αστυνομίας διαμαρτυρόμενοι για την προωθούμενη μετάταξή τους στην Ελληνική Αστυνομία. Η Δημοτική Αστυνομία του Δήμου Αθηναίων αποφάσισε 24ωρη απεργία τη Δευτέρα 8 Ιουλίου. 

Ads

 
Την ίδια ημέρα, τη Δευτέρα, η ΠΟΕ-ΟΤΑ έχει κηρύξει στάση εργασίας  από τις 12 το μεσημέρι και έως το τέλος του ωραρίου και καλεί στις 12:30 σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλ. Καραϊσκάκη και πορεία προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Επίσης η ΚΕΔΕ έχει συγκαλέσει έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο. 
 
«Ο «ξαφνικός θάνατος» των εργαζομένων της Δημοτικής Αστυνομίας ήταν το επόμενο βήμα μετά το «μαύρο» της Ε.Ρ.Τ.» αναφέρει η ΠΟΕ-ΟΤΑ σε ανακοίνωσή και προσθέτει πως πρόκειται για «φασιστικές, αντισυνταγματικές και πραξικοπηματικές της δικομματικής κυβέρνησης».
 
«Το σύνολο των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα πρέπει να βρίσκεται σε επιφυλακή, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η νέα επίθεση της κυβέρνησης στις υπηρεσίες και Δομές της Αυτοδιοίκησης. Η απόλυτη έλλειψη υποτυπώδους σχεδιασμού, η πλήρης διάλυση των Δημοσίων Υπηρεσιών και η απόλυτη δουλικότητα των «εκπροσώπων» του λαού στις εντολές των δανειστών είναι η μόνη σκληρή πραγματικότητα που μόνο όλοι μαζί μπορούμε να ανατρέψουμε», καταλήγει η ΠΟΕ-ΟΤΑ. 

Όπως σημειώνει ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Αθηναίων Βασίλης Πολυμερόπουλος, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες σε διαθεσιμότητα θα βγουν οι περίπου 3.700 Δημοτικοί Αστυνομικοί και οι 3.000 περίπου σχολικοί φύλακες.

Ο Βασίλης Πολυμερόπουλος, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, μιλά για ανατροπή των έως πρότινος δεδομένων, αφού «μέχρι τώρα γνωρίζαμε ότι στην πρώτη γραμμή επικινδυνότητας βρίσκονταν οι συμβασιούχοι, οι δημοτικές επιχειρήσεις, οι αορίστου χρόνου και μετά οι μόνιμοι».
 
«Αυτή τη στιγμή όλα ανατρέπονται και μπαίνουμε σε διαθεσιμότητα και απολύσεις από το μόνιμο προσωπικό. Διότι από όσους μπουν σε διαθεσιμότητα, ένα ποσοστό θα απολυθεί. Συγκεκριμένα, για τη Δημοτική Αστυνομία οι πληροφορίες μιλούν για 20%-30% απολύσεις», δηλώνει και σημειώνει:
 
«Εχει γίνει συζήτηση στο πρόσφατο παρελθόν για μείωση προσωπικού στους 20-30 υπερχρεωμένους δήμους. Όμως και αυτό δεν προβάλλεται μέχρι στιγμής στην πρώτη γραμμή των διαπραγματεύσεων. Φαίνεται να επιλέγονται και πάλι οι οριζόντιες μειώσεις».
 
Στο ερώτημα εάν υπάρχει πλεονάζον προσωπικό στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ο κ. Πολυμερόπουλος αναφέρει ότι αυτό θα μπορούσε να απαντηθεί με καταγραφή του προσωπικού και των αναγκών. Όμως, «μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει καταγραφή του πλεονάζοντος προσωπικού και των ελλείψεων. Αντ’ αυτού επιλέγονται οριζόντια διάφοροι φορείς και μπαίνουν σε κινητικότητα μόνο και μόνο για να συμπληρωθούν τα νούμερα. Δεν γίνεται σχεδιασμός με βάση τις πραγματικές ανάγκες».

Ads