Επίθεση κατά της Νέας Δημοκρατίας εξαπέλυσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Απ. Κακλαμάνης με αφορμή την απόφαση για το κλείσιμο της ΕΡΤ, σημειώνοντας πως αυτή η μέρα μπορεί να αποβεί αποφράδα για την πατρίδα μας ενώ για ό,τι ακολουθήσει εις βάρος της κοινωνικής και πολιτικής ομαλότητας, η ευθύνη βαρύνει τη ΝΔ και τον πρωθυπουργό κ. Σαμαρά.

Ads

 
Όπως σημείωσε ο κ. Κακλαμάνης, η ΝΔ και ο Πρωθυπουργός, αγνοώντας τη διαφωνία του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, έλαβαν μια απόφαση απαράδεκτη και επικίνδυνη για την ίδια την κοινωνική συνοχή και τη Δημοκρατία μας. «Οφείλουν να συναισθανθούν τις ευθύνες τους και να την ανακαλέσουν», πρόσθεσε.
 
Μείζον είναι το ζήτημα, σύμφωνα με τον ίδιο, ότι με το κλείσιμο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης ο λαός παραδίδεται 100% στη χειραγώγηση από τα τρία γνωστά εκδοτικά συγκροτήματα και ειδικά στα συμφέροντα εκείνων που επιδιώκουν να επωφεληθούν από τη συρρίκνωση της ΕΡΤ για να διαμοιράσουν τη διαφημιστική της πίτα αλλά και μέρος των ψηφιακών της συχνοτήτων.


 
Παράλληλα χαρακτήρισε την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου απολύτως αντισυνταγματική εξηγώντας πως η παρ. 1 του αρ. 44  του Συντάγματος ορίζει πως μια τέτοια Πράξη δικαιολογείται μόνο «όταν συντρέχει εξαιρετικώς επείγουσα και απρόβλεπτη ανάγκη».
 
Μάλιστα παρατήρησε πως αυτή η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για το κλείσιμο της ΕΡΤ δεν πέρασε ούτε από το ΕΣΡ ούτε από τη Βουλή των Ελλήνων. Και όταν έρθει πια στην Ολομέλεια της Βουλής τον Οκτώβριο, συνέχισε, αυτά που μεθόδευαν ως τώρα τα γνωστά σε όλους συμφέροντα θα έχουν δυστυχώς συντελεστεί.
 
«Οι γνωστοί επιχειρηματίες που ορέγονταν συχνότητες της ΕΡΤ ΑΕ σε συνεννόηση με κυβερνητικούς παράγοντες στο πρόσφατο παρελθόν- πλην ανεπιτυχώς- ευρίσκουν, φαίνεται ανταπόκριση στη σημερινή κυβέρνηση. Λυπάμαι πολύ γιατί επιβεβαιώνομαι» κατέληξε ο κ. Κακλαμάνης.