Στην αλλαγή διατάξεων του πολυνομοσχεδίου ώστε να μειωθεί η ένταση και να μην υπάρξουν διαρροές στην ψηφοφορία της Τετάρτης, προχωρά η κυβέρνηση. Τις τροποποιήσεις που θα γίνουν στο υπό ψήφιση πολυνομοσχέδιο συζήτησαν σήμερα οι βουλευτές της ΝΔ με τους υπουργούς Εσωτερικών, Παιδείας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Ads

Σύμφωνα με πληροφορίες θα αλλάξει η διάταξη για την παροχή ασυλίας των μελών του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), τα οποία δεν υπόκεινται σε ποινικές ευθύνες για τις πράξεις τους αλλά μόνο σε αστικές. 
 
Παράλληλα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος δεν θα πετά τελικά με το πρωθυπουργικό αεροπλάνο, αφού αποσύρθηκε η σχετική τροπολογία που είχε καταθέσει.

Στο μεταξύ, οι δημοτικοί αστυνομικοί συναντήθηκαν σήμερα με τον γραμματέα της ΝΔ Ανδρέα Παπαμιμίκο και με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Σίμο Κεδίκογλου και έλαβαν διαβεβαιώσεις ότι όλοι τους θα απορροφηθούν. Οι δημοτικοί αστυνομικοί πάντως λένε ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους μέχρι να δουν τις αποφάσεις αυτές γραπτώς.
 
Για τους εκπαιδευτικούς, αποφασίστηκε ότι όσοι φεύγουν από τα τεχνικά Λύκεια λόγω κατάργησης ειδικοτήτων και ως εκ τούτου τίθενται σε διαθεσιμότητα, θα ενταχθούν σε δημόσια ΙΕΚ ή θα μοριοδοτούνται ως ωρομίσθιοι. Επίσης ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι όσοι έχουν μεταπτυχιακό δεν θα φύγουν από το δυναμικό των δήμων.

Σύμφωνα με το Mega, για τους σχολικούς φύλακες συζητήθηκε το ενδεχόμενο συνταξιοδότησής τους, καθώς επί χρόνια δεν είχαν ασφάλιση παρά μόνο ιατροφαρμακευτική περίθλαψη.

Ads