Συνεχίζεται η συζήτηση περί αντιπαράθεσης της Ρηγίλλης με το περιβάλλον Καραμανλή στο εσωτερικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η ηγεσία της ΝΔ επιχειρεί να βάλει τέλος στην υπόθεση, διαψεύδοντας ότι υπάρχουν διαφωνίες ως προς τους χειρισμούς στο σκάνδαλο της Siemens. Αύριο, ο πρόεδρος του κόμματος Αντώνης Σαμαράς απευθύνει ομιλία στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, παρουσία και του τέως πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.

Ads

«Το κόμμα είναι ένα, δεν υπάρχουν καραμανλικοί και άλλες τάσεις», διαμήνυσε ο εκπρόσωπος Τύπου Γιάννης Μιχελάκης, ο οποίος διαπίστωσε εξαιρετικές σχέσεις ανάμεσα στη σημερινή και την τέως ηγεσία του κόμματος. Πάντως, ο ίδιος δεν αναγνώρισε στον κ. Ευάγγελο Αντώναρο το ρόλο του εκφραστή των θέσεων Καραμανλή, αναρωτώμενος χαρακτηριστικά «αν είναι θεσμοθετημένος ένας βουλευτής να εκφράζει έναν άλλο βουλευτή».

Με δηλώσεις για το σκάνδαλο της Siemens, ο κ. Αντώναρος είχε διαφωνήσει με την τακτική στοχοποίησης από τη ΝΔ του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη: «Παγίως είμαι εναντίον της γενικόλογης και έωλης απόδοσης ευθυνών, οι πρωθυπουργοί -όλοι οι πρωθυπουργοί-, και ο Κ. Σημίτης και ο Κ. Καραμανλής, έχουν τη γενική εποπτεία του κυβερνητικού σχήματος, τη γενική ευθύνη της κυβερνητικής πολιτικής…».

Ο κ. Μιχελάκης επιφυλάχθηκε να απαντήσει στο ερώτημα αν τελικά η ΝΔ θα προτείνει να διερευνηθούν περαιτέρω ευθύνες του κ. Σημίτη για την υπόθεση. Τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης στρέφουν το ενδιαφέρον τους στην αυριανή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, καθώς θεωρούν ότι ο κ. Σαμαράς προτίθεται να στείλει μηνύματα για τις σχέσεις του με τον κ. Καραμανλή.

Ads

*Ανοικτό ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας με τη ΝΔ άφησε ο εκπρόσωπος Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας στην εφημερίδα ΜΕΤΡΟ. «Η οποιαδήποτε συνεργασία μετά τις εκλογές, είτε αυτή αφορά συμμετοχή σε κυβέρνηση είτε στήριξη σε μια κυβέρνηση, θα βασίζεται αποκλειστικά και μόνο σε προγραμματική σύγκλιση και σε συγκεκριμένους στόχους. Ούτε σε ‘παζάρια’ και φυσικά ούτε σε ‘βεντέτες’», σημείωσε.