Σε ιούς, υποστηρίζουν Σουηδοί επιστήμονες, πως οφείλονται οι μισές περιπτώσεις καρκίνων, μεταξύ αυτών και η λευχαιμία, αλλά και ο καρκίνος του εγκεφάλου.

Ads

 
Σύμφωνα με έρευνες επιστημόνων του ιδρύματος Καρολίνσκα, στη Σουηδία, οι ιοί μπορεί να προκαλούν έως και το 40% των καρκίνων, ανατρέποντας τις μέχρι τώρα εκτιμήσεις, πως μόλις το 10% οφείλεται σε ιούς,
 
Αν επιβεβαιωθεί η ανακάλυψη των σουηδών ερευνητών τότε μπαίνουμε σε μία νέα εποχή σχετικά με την αντιμετώπιση των καρκίνων, καθώς θα ανοίξει ο δρόμος της πρόληψης μέσω εμβολιασμών.
 
Μέχρι σήμερα ήταν γνωστό πως ορισμένα στελέχη των ιών των ανθρωπίνων θηλωμάτων (HPV) ευθύνονται για καρκίνους του τραχήλου της μήτρας, του πρωκτού και του στόματος, οι ιοί της ηπατίτιδας Β και C που προκαλούν καρκίνο του ήπατος ενώ ένας άλλος ιός που σχετίζεται με τον καρκίνο είναι ο Έπσταϊν-Μπαρ (καρκίνοι του αίματος και του λεμφικού συστήματος).
 
Ωστόσο, σύμφωνα πάντα με τα αποτελέσματα της έρευνας των Σουηδών επιστημώνων, οι ιοί ενδέχεται να προκαλούν ακόμη σοβαρότερες μορφές καρκίνου.