Αύξηση παρουσίασε η θετικότητα για SARS-CoV2 στο σύνολο των ελεγχθέντων δειγμάτων, ο αριθμός των εισαγωγών για COVID-19 και ο αριθμός των νέων διασωληνώσεων, την εβδομάδα 17-23 Ιουλίου, σύμφωνα με την επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ για τις ιογενείς λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος (SARS-CoV-2, ιοί γρίπης και αναπνευστικός συγκυτιακός ιός – RSV) στη χώρα μας.

Ads

Ιός SARS-CoV2 – λοίμωξη COVID-19: Η θετικότητα στο σύνολο των ελεγχθέντων δειγμάτων παρουσίασε αύξηση σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Ο αριθμός των εισαγωγών για COVID-19  παρουσίασε αύξηση σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα και αύξηση 50% σε σχέση με τον μέσο εβδομαδιαίο αριθμό νέων εισαγωγών κατά τις προηγούμενες 4 εβδομάδες.

Ο αριθμός των νέων διασωληνώσεων παρουσίασε αύξηση σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα και αύξηση 75% σε σχέση με τον μέσο εβδομαδιαίο αριθμό νέων διασωληνώσεων κατά τις προηγούμενες 4 εβδομάδες.

Ο αριθμός των ασθενών με λοίμωξη COVID-19 που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 17. Καταγράφηκαν 15 θάνατοι με διάμεση ηλικία τα 85 έτη (εύρος 70-100 έτη).

Ads

Η επιτήρηση του ιικού φορτίου στα αστικά λύματα έδειξε αύξηση της κυκλοφορίας του ιού SARSCoV-2 σε 4 από τις 10 περιοχές που ελέγχθηκαν.

Ιός της γρίπης:  Δεν καταγράφηκε νέο σοβαρό κρούσμα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης με νοσηλεία σε ΜΕΘ,  ούτε νέος θάνατος από εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη.