Όταν η 70χρονη πια Μαίρη Αν Φράνκο είχε ένα τροχαίο ατύχημα το 1993, ο τραυματισμός της ήταν τόσο σοβαρός που κατέληξε στο να χάσει το φως της. Όμως ένα άλλο τυχαίο γεγονός ήταν αυτό που θα την έκανε να το βρει μετά από 2ο και πλέον χρόνια.

Ads

«Ήμουν στο σαλόνι του σπιτιού μου και πήγαινα προς την πόρτα. Το πόδι μου πιάστηκε σε ένα πλακάκι και γύρισε. Χτύπησαν το κεφάλι μου στο πίσω μέρος πιθανότατα στο τζάκι», διηγείται στον Independent.

Μετά το νέο ατύχημα η ηλικιωμένη γυναίκα αναγκάστηκε να χειρουργηθεί στον αυχένα. Η εγχείρηση διήρκησε 4 ώρες και πήγε καλά πέραν των προσδοκιών της, καθώς όχι μόνο πέτυχε, αλλά όταν ξύπνησε από την αναισθησία διαπίστωσε ότι μπορούσε πλέον να δει!

«Κοίταξα προς το πόδι του κρεβατιού μου και είπα: “Γεια σου κυρία με τα μωβ, φέρε μου κάτι για τον πόνο’”. Πονούσα τόσο πολύ και συνήθως είμαι πολύ ευγενική», λέει στην εφημερίδα.

Ads

«Και τότε μου είπε η ανιψιά μου τι λες; Και συνειδητοποίησα πως μπορούσα να δω. Μου έδωσαν κι άλλα φάρμακα και το επόμενο πρωί μπορούσα να δω τα δέντρα και τα άσπρα σπίτια πίσω από το μικρό παράθυρο του δωματίου μου στο νοσοκομείο. Ήμουν η πιο ευτυχισμένη γυναίκα σε ολόκληρο τον κόσμο. Ήταν υπέροχα. Όλοι έρχονταν και μου έλεγαν: “Είσαι η γυναίκα-θαύμα”», θυμάται.

Ο χειρούργος που την έκανε ξανά να δει δεν έχει σαφή επιστημονική εξήγηση για το ιατρικό θαύμα που πέτυχε. Η μόνη εικασία που μπορεί να κάνει είναι ότι αποκατέστησε πιθανώς κάποια αρτηρία που περιόριζε την ροή του αίματος προς το τμήμα του εγκεφάλου που ελέγχει την όραση.

Δείτε το βίντεο:

[jwplayer | file=https://www.youtube.com/watch?v=-RgtsnI6fL0]