Αρνείται το συντονιστικό επαγγελματιών μπαρ, καφέ και εστιατορίων να συμμορφωθεί με το νέο αντικαπνιστικό νόμο του υπουργείου Υγείας, ζητώντας τη συμμετοχή των ιδιοκτητών καταστημάτων στην εκστρατεία «”άρνηση” για να καταστεί ο νόμος ανενεργός». Την ίδια στιγμή, η τηλεφωνική γραμμή ενημέρωσης για το κάπνισμα «1142» δέχτηκε το τελευταίο διήμερο περισσότερες από 10.000 κλήσεις από πολίτες που ήθελαν να ενημερωθούν για τα νέα μέτρα που προβλέπει ο σχετικός νόμος.

Ads

Συνολικά 10.418 άνθρωποι τηλεφώνησαν την Τετάρτη και την Πέμπτη στη γραμμή 1142, αριθμός μεγαλύτερος από τον αντίστοιχο όλου του Αυγούστου, σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου & Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΛΠΝΟ).

Οι επαγγελματίες, ωστόσο, αντιδρούν, καλώντας σε συμμετοχή στην εκστρατεία «”άρνηση” για να καταστεί ο νόμος ανενεργός», η οποία υποστηρίζει ότι οι περισσότεροι πελάτες στα καφέ και μπαρ είναι καπνιστές, σε ποσοστό μάλιστα που φτάνει το 95% και προβλέπει ότι η κίνηση θα μειωθεί ακόμη και κατά 90%.

Στις δράσεις της εκστρατείας περιλαμβάνεται η ανάρτηση αφίσας εντός των καταστημάτων, στην οποία θα δηλώνεται η άρνηση των επιχειρηματιών να συμμορφωθούν στο νόμο. Επιπλέον, τα τασάκια θα μένουν στη θέση τους και η πελάτες θα συνεχίζουν να καπνίζουν.

Ads