Δύο άνθρωποι άνω των 65 ετών, που έπασχαν από υποκείμενα νοσήματα έχασαν τη ζωή τους από τον ιό του Δυτικού Νείλου, αναφέρει το ΚΕΕΛΠΝΟ. Συνολικά 46 είναι ο επίσημος αριθμός, μέχρι στιγμής, των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων της λοίμωξης.

Ads

Από αυτά τα 36 εμφάνισαν εκδηλώσεις από το κεντρικό νευρικό σύστημα (εγκεφαλίτιδα ή/και μηνιγγίτιδα ή/και οξεία χαλαρή παράλυση) και 10 κρούσματα ήπιες εκδηλώσεις (εμπύρετο νόσημα). Ειδικότερα, από τους ασθενείς με λοίμωξη από τον ιό του Δυτικού Νείλου, 23, έχουν λάβει εξιτήριο από το νοσοκομείο και 20 νοσηλεύονται ακόμη, από τους οποίους οι 5 σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Ένας από τους ασθενείς δεν έχει νοσηλευτεί σε νοσοκομείο.

Από το σύνολο των κρουσμάτων τα 10 έχουν καταγραφεί στην Ανατολική Αττική, και τα υπόλοιπα σε Θεσσαλονίκη, Καρδίτσα, Λάρισα, Τρίκαλα, Σέρρες, Ημαθία, Βοιωτία και Πέλλα.

Υπενθυμίζεται ότι ο ιός μεταδίδεται από το τσίμπημα μολυσμένων κουνουπιών.

Ads

Σχετική ανακοίνωση, του υπουργείου Υγείας αναφέρει ότι παραμένει σε επαγρύπνηση και συνεχίζει τους ψεκασμούς για την καταπολέμηση των κουνουπιών, ιδιαίτερα σε εκείνες τις περιοχές που έχουν καταγραφεί κρούσματα.