Δεκαοχτώ χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από το θάνατο του ηγέτη του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέα Παπανδρέου (23 Ιουνίου 1996). Η φωτογραφία – ντοκουμέντο, που κάνει το γύρο του διαδικτύου, αναρτήθηκε από χρήστη του Facebook. «Απεικονίζει το κλίμα της εποχής και τη λατρεία στο πρόσωπο του Ανδρέα Παπανδρέου» γράφει ο χρήστης του Facebook που δημοσίευσε τη φωτογραφία.

Ads

Η φωτογραφία είναι από βάφτιση την 18η Οκτωβρίου του 1981, ημέρα που το ΠΑΣΟΚ κέρδισε τις εκλογές και έγινε για πρώτη φορά κυβέρνηση. «Όπως βλέπετε μέσα στην εκκλησία υπάρχουν φωτογραφίες του Ανδρέα Παπανδρέου και αφίσες του ΠΑΣΟΚ. Το παιδί φαντάζομαι να μαντέψατε πως πήρε το όνομα Ανδρέας», αναφέρει και συνεχίζει σχολιάζοντας τη φωτογραφία που δημοσίευσε με αφορμή την επέτειο του θανάτου του Ανδρέα Παπανδρέου:

«Μια φωτογραφία που απεικονίζει το κλίμα της εποχής και τη λατρεία που υπήρχε τότε στο πρόσωπο του Ανδρέα Παπανδρέου, αλλά και στις ελπίδες που έτρεφε ο λαός για την κυβέρνηση εκείνη. Προσέξτε ότι το παιδί το έχει τυλίξει η κουμπάρα με σημαία του ΠΑΣΟΚ».