Κατακραυγή αλλά και “πάρτι” στα κοινωνικά δίκτυα έχουν προκαλέσει οι εικόνες συνωστισμού στην πλατεία Ομονοίας, εν μέσω πανδημίας,  για τα εγκαίνια της ανακατασκευασμένης πλατείας από το Δήμαρχο Αθηναίων. Ο οποίος, μετά τον σάλο, προχώρησε σε «απολογητικό» βίντεο που ανάρτησε στα social media, σε μια προσπάθεια να «διασκεδάσει» τις αρνητικές αντιδράσεις. 

Ads

Μετά το σάλο που προκλήθηκε, ο δήμαρχος Αθηναίων επιχείρησε με ένα βίντεο – δήλωση να αμβλύνει τις αντιδράσεις. «Κάναμε λάθος. Κάναμε ένα πολύ μεγάλο λάθος γιατί δεν προβλέψαμε ότι όταν ανοίγει η νέα Ομόνοια, όταν περνάνε χιλιάδες Αθηναίοι κάθε μέρα είναι λογικό να μαζευτεί αυθόρμητα πολύς κόσμος», αναφέρει στη βιντεοσκοπημένη δήλωση.

Η κοσμική εκδήλωση με τους χιλιάδες συμμετέχοντες έρχεται σε αντιδιαστολή με τη στοχοποίηση των νεαρών που βρέθηκαν τις προηγούμενες μέρες σε συνοικιακές πλατείες και τις επιθέσεις της αστυνομίας με ξύλο και χημικά. Όταν ρωτήθηκε ο Νίκος Χαρδαλιάς για τη διαφορετική στάση των αρχών, απέφυγε να απαντήσει και δήλωσε: «Ήταν λάθος, ζήτησε συγγνώμη». 

Οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων για ακόμη μια φορά αναδεικνύουν την επιλεκτική ευαισθησία της κυβέρνησης και των ΜΜΕ σε σχέση με τις υγειονομικές προφυλάξεις της πανδημίας και τη διαφορετική αντιμετώπιση ανάλογα με τη ντύσιμο ή την κοινωνική προέλευση όσων συνωστίζονται. 

Ads