Στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Ανηλίκων Βόλου μεταφέρθηκε μετά την απολογία του ο 13χρονος που κατηγορείται για το θάνατο των δύο ανιψιών του την περασμένη Τετάρτη στο Στρέφι Αρχαίας Ολυμπίας.

Ads

 
Ο 13χρονος απολογήθηκε στην ανακρίτρια Πύργου και με τη σύμφωνη γνώμη και του Εισαγγελέα αποφασίστηκε η προφυλάκισή του. Αν και αρχικά ο 13χρονος είχε ομολογήσει την πράξη του, σύμφωνα με το ilialive.gr, στη συνέχεια ανασκεύασε τα όσα κατέθεσε στους αστυνομικούς, επιρρίπτοντας ευθύνες στην σύντροφο του παππού του (μητριά), όπου από την αρχή είχαν στρέψει τα «βέλη» τους ο πατέρας και η μάνα των παιδιών.
 
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το πουκάμισο φέρεται να υποστήριξε πως δεν το είχε μαζί του αλλά το είχε δώσει στα παιδιά τις προηγούμενες ημέρες, ενώ ακόμα ανέφερε πως όταν τα παιδιά εξαφανίστηκαν αυτός απουσίαζε από την περιοχή. Τέλος χαρακτήρισε την αρχική κατάθεσή του ως προϊόν φόβου και πίεσης από τους αστυνομικούς, αν και από την άλλη πλευρά έχει επισημανθεί πως υπήρξε από την πρώτη στιγμή ψυχολογική υποστήριξη.
 
Πληροφορίες που επικαλείται το ilialive.gr αναφέρουν πως αναμένεται να ασκηθεί δίωξη και στον πατέρα του 13χρονου που γνώριζε από το βράδυ τις ίδιας ημέρας τι είχε συμβεί αλλά δεν ανέφερε τίποτα ούτε στην Αστυνομία ούτε στο περιβάλλον του.