«Ή θα φύγουν αυτοί ή εγώ» δήλωσε ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης εξερχόμενος από τον Ναό του Αγίου Δημητρίου, όπου τελέστηκε το Σάββατο η επίσημη δοξολογία ερωτηθείς αν τελικά θα παρευρεθεί στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου. 

Ads

 
Όπως αναφέρεται στο Voria.gr, σε ερώτηση σχετικά με τη θερμή υποδοχή προς τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, μετά την κόντρα τους τις τελευταίες μέρες σχετικά με την πρόσκληση της Χρυσής Αυγής στην παρέλαση, ο κ. Μπουτάρης υπενθύμισε ότι ο περιφερειάρχης είναι ανιψιός του. Επιπλέον, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης υπογράμμισε ότι «σήμερα είναι μεγάλη γιορτή της πόλης» και ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όλους. «Ελπίζω σύντομα να βγούμε από την κρίση», πρόσθεσε.
 

Υπενθυμίζεται πως ο Γ. Μπουτάρης εξέφρασε την έντονη αντίθεσή του για την απόφαση του περιφερειάρχη να στείλει πρόσκληση στη νεοναζιστκή οργάνωση για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου. «Είναι απαράδεκτη η στάση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, δεν ξέρω αν διορθώνεται τώρα. Θα το σκεφτώ πολύ αν θα πάω στην ίδια εξέδρα με αυτούς τους κυρίους», είχε δηλώσει.
 
«Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σε καμία περίπτωση δεν δέχεται μαθήματα δημοκρατίας από τον κύριο Μπουτάρη, ο οποίος πρόσφατα δέχτηκε χορηγία από τη “Χρυσή Αυγή” για την περιβαλλοντική οργάνωση “Αρκτούρος” και αναγκάστηκε να την επιστρέψει μόνο όταν έγινε αποδέκτης της κατακραυγής της κοινής γνώμης και των συμπολιτών μας», απάντησε ο Α. Τζιτζικώστας.
 
Συνεχίζοντας ανέφερε πως ο εάν θα παραβρεθεί ή όχι στην παρέλαση ο Γ. Μπουτάρης αφορά μόνο τον ίδιο και θα κριθεί για αυτή του την απόφαση από τους πολίτες. «Άλλωστε, δεν θα προκαλέσει καμία έκπληξη η επιλογή του, καθώς όλοι γνωρίζουμε ότι προτιμά άλλου είδους παρελάσεις, τις οποίες υποστηρίζει με ιδιαίτερο ζήλο» προσθέτει αφήνοντας αιχμές για τη παρουσία του δημάρχου Θεσσαλονίκης στο Gay Pride.