Ένα αγόρι ηλικίας 14 ετών είναι ο πατέρας του παιδιού, που έφερε χθες Δευτέρα στον κόσμο ένα 11χρονο κορίτσι Ρομά από την Κρήτη, με τη μητέρα της ανήλικης να υποβάλει μήνυση εναντίον του.

Ads

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Cretalive.gr, η 29χρονη μητέρα του μικρού κοριτσιού (φωτό) ισχυρίστηκε πως τα δύο παιδιά είχαν συγγένεια εξ αγχιστείας – ο 14χρονος είναι γιος της γυναίκας του θείου της 11χρονης.

« Έκανε ό,τι έκανε… Η σχέση ήταν κρυφή, πίσω από την πλάτη μου και την έμαθα πριν από επτά μήνες. Δεν έχουμε άλλη επιλογή, δεν μπορούμε να γυρίσουμε πίσω. Προχωράω τη μήνυση για να τιμωρηθεί, δεν είναι και λίγο αυτό που έγινε», δήλωσε η 29χρονη πλέον γιαγιά. Παράλληλα, είπε πως σκοπεύει να μεγαλώσει το παιδί σαν δικό της.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο 14χρονος φαίνεται πως έχει διαφύγει στην Ρουμανία, για να αποφύγει τη σύλληψη.

Από την πλευρά του, ο διοικητής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ), Νίκος Χαριτάκης, δήλωσε: « Από πλευράς υγείας η μητέρα είναι πολύ καλά. Και το νεογέννητο που βρίσκεται στην ομάδα νεογνών είναι πολύ καλά». Πρόσθεσε δε ότι η 11χρονη παρακολουθείται από ψυχίατρο και παιδοψυχίατρο.

Ads

Την ίδια στιγμή, ο Εισαγγελέας Ανηλίκων, με έγγραφό του, ζήτησε από τη διοίκηση του ΠΑΓΝΗ να κρατήσει το μωρό στο νοσοκομείο, έως ότου βρεθεί κατάλληλο μέρος για να μείνει, εφόσον διαπιστωθεί πως το σπίτι της 11χρονης δεν πληροί τις σχετικές προϋποθέσεις.