Υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων (ΓΓΙΦ) τελεί η θεατρική παράσταση «Η γυναίκα μέσα στο τσέλο» από τη θεατρική ομάδα του Νίκου Τουλιάτου, Ηχοποιοί.

Ads

Ταυτόχρονα προσφέρουν τη στήριξή τους το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ) και το Ευρωπαϊκό Δίκτυο κατά της Βίας (Ε.Δ.κ.Β)
«Η γυναίκα μέσα στο τσέλο» δίνει την δική της μάχη για την επιβίωση και ταυτόχρονα εκθέτει την οπτική της γωνία για τα λεπτά όρια ανάμεσα στην άμυνα, την αυτοδικία και την εκδίκηση. Εκτός από τα τραύματα του σώματος και τον άνθρωπο που καταδυναστεύει την ηρωίδα, έρχεται αντιμέτωπη και με έναν άλλο μεγαλύτερο ίσως εχθρό της, τον φόβο.

Σύντομη περιγραφή της υπόθεσης: Μια νεαρή γυναίκα από έναν οικισμό στις Άλπεις στην Αυστρία φεύγει από τον τόπο της με προορισμό την λίμνη Κόμο γεμάτη ελπίδες και αισιοδοξία για τον επερχόμενο γάμο της με έναν Ιταλό έμπορο όπως νομίζει… Τι συμβαίνει όμως όταν αποδεικνύεται πως είναι ένας επίδοξος βασανιστής ψυχής και σώματος και η ίδια καταλήγει φυλακισμένη και απομονωμένη σε ένα σπίτι στην καρδιά ενός δάσους στην μέση του πουθενά για δεκατέσσερα μαρτυρικά χρόνια;

Ταυτότητα παράστασης

Σκηνοθεσία: Νίκος Τουλιάτος
Κείμενο-Ερμηνεία: Άννα Μωραΐτου
Βοηθοί Σκηνοθέτη: Ιωάννα Δαρμή, Κατερίνα Μαρκεζίνη
Φωτογραφία: Φρίντα Μπαλίτα
Παραγωγή: Γραφείο Παραγωγής «ΠΡΑΞΙΣ»
Υπεύθυνη Επικοινωνίας: Αλίκη Τσουκαλά
Διάρκεια Παράστασης:40′

Ads

Χώρος διεξαγωγής: Το Μπαράκι της Διδότου (Διδότου 3 Κολωνάκι)
Ημερομηνίες Παραστάσεων: 20 και 27/5, 3 και 10/6 Ώρα Έναρξης :9:00μμ – Τιμή Εισόδου: 5ευρώ
Η είσοδος για γυναίκες θύματα έμφυλης βίας είναι δωρεάν.