Ανήκετε σε αυτούς που έχουν μείνει στην Αθήνα τον Σεπτέμβρη είτε επειδή δεν έχετε άλλη άδεια, είτε για οικονομικούς λόγους;

Ads

Κανένα πρόβλημα! Μια οικονομική και συμφέρουσα λύση είναι η απόδραση ένα Σαββατοκύριακο κοντά στην Αθήνα.

Αν θέλετε να αποδράσετε για λίγο από τη ρουτίνα και το θόρυβο της πόλης, σας παρουσιάζουμε αγαπημένους προορισμούς μόλις μερικές ώρες μακριά από την πρωτεύουσα.

Ποιον θα επιλέξετε για την καλοκαιρινή σας εκδρομή;

Κέα

image

Ads

Η Κέα είναι το πλησιέστερο στην Αθήνα νησί των Κυκλάδων. Φημίζεται για τις όμορφες παραλίες του και συνδυάζει τόσο ήρεμες διακοπές χωρίς πολυκοσμία, όσο και πιο γκλάμουρ διακοπές στο Βουρκάρι.  Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε παραδοσιακά πιάτα όπως είναι ο πασπαλάς (μικρά κομμάτια χοιρινού κρέατος) μαγειρεμένα με ντομάτα και αυγά, τη λόζα (καπνιστό χοιρινό κρέας), τα ντόπια λουκάνικα και τα παραδοσιακά τυριά (ξηροτύρι, μυζήθρα, ξινό, κοπανιστή).

Άνδρος

image

Η Άνδρος είναι ο τέλειος κοντινός προορισμός για όσους αγαπάνε τις όμορφες παραλίες αλλά και την πεζοπορία, καθώς διαθέτει υπέροχα μονοπάτια. Οι πιο δημοφιλείς αμμώδεις παραλίες είναι το Νημπορειό στη Χώρα, η Χρυσή Άμμος στο Κυπρί και η Άχλα στην οποία η πρόσβαση γίνεται με καράβι. Αν επισκεφτείτε την Άνδρο να μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τη διάσημη σπεσιαλιτέ του νησιού που είναι η φουρτάλια, η οποία είναι κάτι σαν ομελέτα με λουκάνικα.

Πήλιο

image

Το βουνό των Κενταύρων έχει κάθε εποχή τη δική του ξεχωριστή ομορφιά. Αν και πολλοί το έχουν συνδυάσει με τις φθινοπωρινές τους διακοπές, το Πήλιο είναι πανέμορφο και το καλοκαίρι καθώς διαθέτει πανέμορφες παραλίες, όπως ο Μυλοπόταμος, ο Άγιος Ιωάννης, το Χορευτό και το Παππά Νερό.

Πορταριά, Μακρυνίτσα, Ζαγορά, Τσαγκαράδα, Μηλιές, Μούρεσι, Βιζίτσα και πολλά πολλά ακόμα χωριά, όλα στολισμένα με πλατάνια, μηλιές, καστανιές, βελανιδιές και οξιές. Η πηλιορείτικη αρχιτεκτονική δεσπόζει παντού. Πέτρινα αρχοντικά, πλακόστρωτα δρομάκια και παραδοσιακοί ξενώνες, έτοιμοι να υποδεχτούν τους επισκέπτες κάθε εποχή. Οι λάτρεις τις φωτογραφίας θα ενθουσιαστούν με τα ρομαντικά τοπία, ενώ οι λάτρεις της πεζοπορίας μπορούν να ανακαλύψουν δεκάδες διαδρομές.

Ελαία, Μεσσηνία

image

Αποτελεί εδώ και χρόνια έναν από τους αγαπημένους προορισμούς των ελεύθερων κατασκηνωτών.  Η πραγματικά τεράστια αυτή παραλία έχει καταγάλανα νερά, αλλά και δυόμισι χιλιόμετρα μονοπατιών που ελίσσονται μέσα σε ένα φαντασμαγορικό πευκοδάσος.

Ωστόσο δεν είναι πάντα κρυστάλλινα λόγω των αέρηδων. Πάντως το μόνο σίγουρο είναι ότι θα έχετε άφθονη σκιά και χώρο όπου μπορείτε να στήσετε το «νοικοκυριό» σας. Επίσης όσο κόσμο κι αν έχει η παραλία, ποτέ δε θα νιώσετε ότι είστε «αγκαλιά» με τους δίπλα.