O όρμος του Οδυσσέα ή παραλία της Κερέντζας όπως την αποκαλούν οι ντόπιοι, βρίσκεται στο Νομό Πρέβεζας στο δήμο Πάργας κοντά στον χωριό Βαλανιδοράχη. 

Ads

Πρόκειται για έναν προορισμό που θεωρείται κατάλληλος για όσους επιθυμούν να χαλαρώσουν και για εκείνους που αγαπούν το κάμπινγκ. Θεωρείται επίσης αλιευτικό καταφύγιο. Αμμώδης και ρηχή, με ένα ποταμάκι στο νοτιοανατολικό άκρο της, η παραλία φιλοξενεί ένα λιμανάκι για μικρά σκάφη στη βορειοδυτική της πλευρά.

Το οδοιπορικό του Οδυσσέα στη Θεσπρωτική γη

Το όνομα θα πρέπει βέβαια να έχει και μια αιτιολογημένη βάση. Όταν ο βασιλιάς της Ιθάκης, Οδυσσέας, άφησε το νησί του και την Πηνελόπη, πέρασε από την παραλία της Κερέντζας για την ηπειρωτική γη της Θεσπρωτίας. Για να εξευμενίσει τον Θεό Ποσειδώνα, όπως του είχε πει ο μάντης Τειρεσίας, ο Οδυσσέας πήρε ένα κουπί στον ώμο και ταξίδεψε στη στεριά μέχρι να βρει κάποιον που να μην γνωρίζει τη θάλασσα και τι είναι το κουπί. Μέχρι που έφτασε στο εσωτερικό της Θεσπρωτίας, εκεί συνάντησε κάποιον που του είπε τι είναι αυτό που κουβαλά στον ώμο του.

Ads

Δείτε τα πλάνα που τράβηξε η κάμερα του epirustravel.eu: