Με τις τιμές των ξενοδοχείων να τραβούν την ανηφόρα, και το ελεύθερο κάμπινγκ να έχει πάντα το ρίσκο προστίμων, τα οργανωμένα κάμπινγκ ανά την Ελλάδα έρχονται να δώσουν την τέλεια λύση συνδυασμού διακοπών στη φύση και οικονομίας. Αν δεν έχεις ακόμα αποφασίσει πού θα πας, άφησέ μας να σε βοηθήσουμε.

Ads

Στα νησιά…

Το Κάμπινγκ της Αστυπάλαιας: Είναι χαλαρό και παρεΐστικο, πνιγμένο στο πράσινο και τις καλαμιές για άφθονη σκιά ακόμα και τις πιο μεσημεριανές ώρες. Έχει ένα σούπερ μπαράκι που παίζει ρέγκε, ροκ και έντεχνες μουσικές και βρίσκεται επάνω σε μια από τις ωραιότερες παραλίες του νησιού. Κοστίζει 8€ το άτομο και 2€ η σκηνή.

Το Κοράλλι της Σερίφου (φωτό, κάτω): Αν ζεις τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, δύσκολα δεν θα το έχεις ακουστά. Είναι ένα από τα δημοφιλέστερα κάμπινγκ των Κυκλάδων, βρίσκεται ακριβώς επάνω στην πανέμορφη παραλία που λέγεται Λιβαδάκια, και το τιμούν δεόντως παρέες του ηλικιακού γκρουπ 25-30, που αγαπούν τις μουσικόφιλες διαθέσεις και τα ολοήμερα πάρτι του, και δεν πτοούνται από την αυγουστιάτικη κοσμοσυρροή. Κοστίζει 8€ το άτομο και 7€ η σκηνή. 

Ads

image

Το Κάμπινγκ της Αιγιάλης, στην Αμοργό: Νεανικό αν και όχι ιδιαίτερα ξενύχτικο, είναι το «κουλ» κάμπινγκ του νησιού –το άλλο, στα Κατάπολα, το προτιμούν κυρίως οι οικογένειες. Βρίσκεται ακριβώς δίπλα στην αμμουδιά της Αιγιάλης, έχει άφθονες σκιές, ένα café-εστιατόριο που διοργανώνει φημισμένες βραδιές με ρεμπέτικα και ψημένες (ρακές είναι αυτές, για τους μη γνώστες της Αμοργού), και ένα μπαρ που μένει ανοιχτό ως αργά. Κοστίζει 5,50€ το άτομο και 4€ η σκηνή.

Ο Σίμος της Ελαφονήσου: Ένα από τα δημοφιλέστερα οργανωμένα κάμπινγκ εν Ελλάδι σχεδόν βρέχει τα πόδια του στην ξακουστή και κοσμαγάπητη παραλία του Σίμου, κι αυτό είναι αρκετό για να αποκτήσει φανατικούς θαμώνες που συρρέουν κατά εκατοντάδες κάθε καλοκαίρι. Στα συν, το ότι είναι πεντακάθαρο και άρτια οργανωμένο, στα μείον –πέραν της αυγουστιάτικης πολυκοσμίας– είναι και οι μάλλον τσιμπημένες τιμές σε μπαρ και εστιατόριο. Κοστίζει 8€ το άτομο και 6€ η σκηνή (10€ αν θέλετε να τη στήσετε σε θέση που να έχει ρεύμα). 

image

Το Κάμπινγκ της Άνδρου: Βολεύει αφενός γιατί είναι δίπλα μας, δυο ωρίτσες μακριά από τη Ραφήνα, πάνω σε ένα από τα ωραιότερα Κυκλαδονήσια, και σε απόσταση αναπνοής από το Γαύριο, το λιμάνι του νησιού. Είναι καταπράσινο, με άφθονες σκιές για όλους, διαθέτει δική του πισίνα, έχει ήσυχη ατμόσφαιρα και έτοιμες στημένες σκηνές αν βαριέστε να κουβαλήσετε τη δική σας. Κοστίζει 7,50€ το άτομο και 4€ για τη σκηνή (7€ αν νοικιάσετε στημένη).

…και στα ηπειρωτικά…

Ο Ερωδιός της Γιάλοβας: Πάνω σε μια από τις ωραιότερες παραλίες της Μεσσηνίας, ο Ερωδιός είναι ένα από τα γνωστότερα και πιο δημοφιλή κάμπινγκ της Πελοποννήσου, και όχι άδικα. Άφθονες σκιές, άρτια οργάνωση, σούπερ παραλία στα πόδια του είναι τα δυνατά χαρτιά του. Κοστίζει 8€ το άτομο και 6€ η σκηνή.

Ο Ναυτίλος στα Σύβοτα: Έχει την ιδιαιτερότητα να είναι αμφιθεατρικά χτισμένο πάνω από την παραλία της Πλαταριάς, πράγμα που του εξασφαλίζει απίστευτη θέα στην θάλασσα, και πολλές διαφορετικές «γειτονιές» για να διαλέξεις πού προτιμάς να στήσεις –πιο κοντά στο κύμα, σε πιο παχιά, «βουνίσια» σκιά και πάει λέγοντας. Κοστίζει 8€ το άτομο και 6€ η σκηνή. 

image

Το Club Αγία Άννα στην Εύβοια: Ναι, το ξέρουμε ότι η Εύβοια είναι νησί, είναι όμως από τα νησιά που για να πας δεν έχεις ανάγκη τα καράβια και τα πανάκριβα ακτοπλοϊκά τους, οπότε τη φέραμε εδώ στα ηπειρωτικά καθαρά με οικονομικά κριτήρια. Το φημισμένο κάμπινγκ στην Αγία Άννα, λοιπόν, είναι από τις καλύτερες προτάσεις για όσους κάνουν κάμπινγκ με τα πιτσιρίκια, καθότι έχει προβλέψει πλήθος δραστηριοτήτων για αυτά –έχει όμως και θέσεις αποκλειστικά για νεανικές παρέες, επειδή όλοι οι καλοί χωράνε. Κοστίζει 9€ το άτομο και 8€ η σκηνή.

Ο Αρμενιστής στη Χαλκιδική: Τόσο διάσημος όσο χρειάζεται ώστε να μαζεύει πλήθη κόσμου, ο Αρμενιστής συγκαταλέγεται επάξια στη λίστα με τα αγαπημένα μέρη διακοπών κάθε 20άρη που σέβεται τα καλοκαίρια του. Είναι ένα από τα λίγα οργανωμένα κάμπινγκ που τα έχουν όλα: και συγκλονιστική παραλία, και θερινό κινηματογράφο, και φεστιβάλ να τρέχουν όλο το καλοκαίρι, και καλό φαγητό στο εστιατόριο, και γήπεδα, και water sports, και όσα άλλα περιμένετε… και μερικά ακόμη. Κοστίζει 7,80€ το άτομο συν άλλα 7,80€ η σκηνή.

image

Πηγή: in2life.gr